söndag 26 augusti 2018

Mitt intresse för lastbilar

Ett av mina största intressen är lastbilar och jag skyller allt på min morbror Sören, han körde omkring i Falun med schaktmassor när jag var ung och när det var dags för PRAO i skolan valde jag att åka med honom i hans Scania under en vecka, det satte så klart sina spår i den lilla skitungen som jag var. Några år senare blev jag vän med en kille som hette Jimmy, hans pappa körde en Scania och jag stod ofta och kollade när han drog iväg på söndagar. Filmen Smokey and the Bandit hjälpte också till.

Det tog mig många år att ta lastbilskörkort, men år 2001 kämpade jag på Affas Trafikskola i Falun, både med teori men även med Affas cigarettrök då han rökte konstant i lastbilshytten. Jag klarade båda teoriproven på första försöket och jag klarade dom båda uppkörningarna på första försöket, trots att snön vräkte ner och att jag fastnade i en backe.

En av dom största anledningarna till varför jag reste till Australien år 2011 var just lastbilar, i Australien rullar det lastbilar som är 50-55 meter långa och det var en otrolig häftig upplevelse att se dessa monster. Lastbilen Scania har alltid varit min favorit, även om Volvos senaste lastbil är riktig bra har Scania alltid varit nummer ett för mig. I år valde jag att göra en Scania-tatuering och mitt intresset för lastbilar och Scania kommer nog aldrig att svalna.


- 50 meter långt road train i Australien


- Scania for life


- Min tatuering

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar