lördag 3 februari 2024

Australien-resan 2024-02-03

Alice Springs, Australien
Efter att ha spenderat tio dagar i underbara Alice Springs, fotat en massa lastbilar, var det idag dags att flyga vidare till Melbourne, varje gång som jag lämnar Alice Springs så känner jag mig så jävla deppig. Jag måste ha bott här i ett tidigare liv, haha. Jag checkar ut från det boende jag bott på och det var ett jävligt bra boende, höga staket och bra säkerhet.

Jag drar iväg till flygplatsen och lämnade tillbaka hyrbilen, det blev 808 kilometer totalt i Alice Springa och räknar man ihop dom 2660 kilometrarna som jag gjorde på Nya Zeeland så blir det 346 mil på vänster sida.

Vid 12:15 är det dags att gå ombord Qantas flygplan, en Boeing 737-800 med flightnummer QF 797 och vi lyfter kort där efter. Flygresan mellan Alice Springs och Melbourne tar 2 och en halv timme, men eftersom Melbourne ligger en och en halv timme före Alice Springs i tidzonen, så blir flygresan fyra timmar om ni förstår hur jag menar.

Väl på flygplatsen i Melbourne hoppar jag in i en taxi och den taxiresan kostade mig 100 AUD / 700kr, men det var det värt för jag slapp köpa biljett till flygbussen som tar mig till tågstationen och jag slipper springa omkring på den stora tågstationen som en yr åsna. 

Väl framme på motellet så kontaktar jag min vän Eva som bott här sedan 2010, vi åker iväg och äter en fantastiskt god middag. Jag tog kyckling och ris som smakade kanon. I morgon ska jag träffa min vän och före detta kollega Daniel. 











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar