måndag 9 januari 2012

Harry Potter

Jag har precis haft ett Harry Potter-maraton och glott igenom dom alla åtta filmerna som släpptes mellan åren 2001 till 2011. Harry Potter filmerna blev bara bättre och bättre känns det som och jag tänkte betygsätta dom här.
Snittbetyg: 3,75 av 5 vargar.

1. Harry Potter och de vises sten (2001)
Den första rullen är från 2001 och det märks på specialeffekterna. Dom känns faktiskt lite halvdåliga. Ta t.ex. trollet som dyker upp i mitten av filmen. den känns halv-kass men filmen funkar annars.
Betyg: 3 av 5 vargar

2. Harry Potter och hemligheternas kammare (2002)
Film nummer två, eller andra året, känns snäppet bättre än ettan, tätare story och bra manus ger ett lite bättre betyg. Men det fortfarande samma kvalitet på specialeffekterna som i första filmen, tex ormen som dyker upp i slutet av filmen.
Betyg: 4 av 5 vargar

3. Harry Potter och fången från Azkaban (2004)
Tredje filmen har betydligt bättre specialeffekter. Vingfåle som tillhör arten Hippogrifferna är en blandning mellan örn och häst ser fantastisk ut om man jämför med ettan. Dementorerna, dom svarta skuggorna, ser helt klart grymma ut. Bäst är när filmen gör en vändning iom tidsförflyttningen. Plus i kanten för alla vargyl, men var köper jag mig en söt Hippogriff?
Betyg: 4 av 5 vargar

4. Harry Potter och den flammande bägaren (2005)
Film nummer fyra är en mörkare och faktiskt lite tråkigare film. Här medverkar Robert Pattinson, han som spelar huvudrollen i vampyrfilmerna, och trots att han gör ett bra jobb känns det otroligt korkat att ha med honom. Han känns malplacerad och man tänker bara på Twiligt-filmerna när man ser honom. Tråkigare film men ett plus i kanten för draken "Svensk Kortnosing"
Betyg: 3 av 5 vargar

5. Harry Potter och Fenixordern (2007)
Hur mycket man än gillar den femte filmen så blir betyget bara godkänt. Filmen är välgjord men det känns ändå som att det är något som saknas. Filmen känns faktiskt lite tråkig ibland.
Betyg: 3 av 5 vargar

6. Harry Potter och halvblodsprinsen (2008)
Film nummer sex är snäppet bättre än förra, det händer lite mer här. Skådespelaren Alan Rickman som spelar Professor Severus Snape är hur grym som vanligt. Har gillat han sedan Robin Hood-filmen. Storyn i filmen är bra, man börjar förstå lite mer vad som krävs för att förgöra Lord Voldermort, eller jag menar Han-man-inte-nämner-vid-namn.
Betyg: 4 av 5 vargar

7. Harry Potter och dödsrelikerna: Del 1 (2010)
Näst sista filmen är en helt okej film, men den blir väldigt seg ett tag. Del ett bjuder på en hel del spänning men betyget blir en svag fyra.
Betyg: 4 av 5 vargar

8. Harry Potter och dödsrelikerna: Del 2 (2011)
Sista filmen i serien om Harry Potter är också den bästa mest för upplösningen. Hur ska det gå för Mr Potter? Kommer han att dö? Bra story, tät handling blir till högsta betyg i serien.
Betyg: 5 av 5 vargar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar