måndag 21 januari 2019

Australien-resan 2019-01-21

Sydney, New South Wales. Australien
I 250 km/h landar vi på Sydneys Internationella flygplats när klockan är 09:56 lokal tid, Sydney ligger två timmar efter Christchurch och det hade jag ingen aning om. Flygresan tog lite mer än tre timmar, det var lite turbulens när vi skulle landa och det sög i magen några gånger. Sverige och Australien samarbetar tydligen med passen och efter att ha visat upp passet för en maskin, blivit fotograferad så traskar jag raka vägen ut i friheten. Jäklar vad enkelt det var att knata igenom tullen - för en gångs skull!

Sen hämtar jag min resväska och utanför hoppar in i en shuttle-buss, den tar mig till mitt vandrarhem Maze Backpackers på Pitt Street i centrala Sydney. Väl framme så är jag två timmar för tidig, deras incheckningstid är först klockan 14. Så i stället för att sitta och vänta på vandrarhemmet tar jag och går bort mot Sidneys operahus, det bästa med mitt vandrarhem är att det är fruktansvärt enkelt att navigera från det.

Ska jag till operahuset så är det bara att gå norrut på Pitt Street och då passerar jag Sydney Tower som är ett högt torn mitt i stan. Vill jag till Kings Cross så är det bara att dra österut från Pitt Street, det är väldigt enkelt att hitta och det är bra för en som har uselt lokalsinne. Det är 26° varmt ute med 75% luftfuktighet, så det är lite svettigt att gå i rask takt.

Vid den stora pendeltågsstationen Cirkular Quay byggs det för fulla muggar, jag känner knappt igen mig trots att det är tre år sedan som jag var här. Jag fortsätter raka spåret, rundar ett hörn på hyreshus och där står det, Sydneys berömda operahus. Operahuset är ritat av dansken Jorn Utzon och dom vita takpannorna kommer från Sverige. Sist jag var här höll dom på att plocla bort trapporna framför operahuset, trapporna är i alla fall tillbaka nu.

Efter att ha fotat det häftiga operahuset så gick jag tillbaka till vandrarhemmet Maze för att checka in, luftfuktigheten gör att allt och alla luktar svett. Att bära den 12 kilo tunga resväskan upp för två trappor gör att jag svettas som en gris, men samtidigt är det bra att få svettas lite. Efter att ha slängt in resväskan på rummet så traskar jag tillbaka till operahuset igen, fast vid operahuset tar jag istället vänster och upp för den grymma Sydney Harbour Bridge. Från bron kan man nämligen få riktigt bra foton på operahuset, jag är ute och fotar så pass länge att jog kommer tillbaka till vandrarhemmet efter 22. Tack för att du besöker mig.


- Nu är jag här, för fjärde gången- Drog till operahuset- Det här är ett imponerande bygge- Sjukt imponerande bygge- Sydney Harbour Bridge i bakgrunden- Sydney Harbour Bridge- Vackra fönsterrutor på denna skyskrapa- Sydney Tower- En Volvo till min mor- Under kvällen gick jag upp på Harbour Bridge för att fota operahuset- Eka eller annan typ av båt lämnade hamnen under kvällen- Det är vackrare på kvällen tycker jag- Vackert på kvällen

12 kommentarer:

 1. Tänk att putsa dem där fönstren 🤤

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha. Det vore något det. Hur många liter fönsterputs går det åt? 😂

   Radera
  2. Hur många fönstertvättares li går det åt? 😀

   Radera
  3. Haha, några stycken runt midsommar 😂

   Radera
 2. Kanon bra att ja fivk en nyy volvvvvoooo kram snyggt👍👍👍😀❤❤❤❤

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast den där är minst 15 år gammal 👍🏼😀😀

   Radera
 3. Hur länge hänger du i Australien då? 😁

  SvaraRadera
 4. Vilket imponerande bygge. Blir alldels hänförd över allt det
  vackra på de olika bilderna. Kvällsbelysning blir alltid en extra
  kick i hela fotot. En bro är också väldigt fascinerande i sin byggnation
  som den på bilden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med dig i allt du säger, bron i säg är grymt imponerande. Den har 7 eller 8 filer trots att den byggdes runt 30-talet 😀

   Radera
 5. Ska du upp o knata på den där bron den här gången också? Ha så Kul! Hur varmt är det i Alice S nu?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ej bestämt mig ang bron.
   Alice? Runt 40-43 bara 😊

   Radera