torsdag 26 januari 2012

Mission Impossible: Ghost Protocol

Tom Cruise är tillbaka för fjärde gången som IMF-agenten Ethan Hunt och den här gången möter han en galen vetenskapsman från Sverige som spelas av Michael Nykvist. Filmen börjar helt okej men jag satt och väntade på ett coolt intro i samma stil som tvåan men det blev inget av med det och snart så dyker filmen i en lång, lång konversation mellan diversa skådespelare. Det blir för mycket prat och filmen känns tråkig ett tag.

Trots att jag avskyr svenska skådespelare som pesten i utländska filmer så måste jag säga att Michael gör ett helt okej jobb, men man får se för lite av honom med tanke på att han spelar skurken. Han får runt fem minuter i hela filmen och det är på tok för lite, man vill tex veta anledningen till varför han vill spränga jorden i bitar.

För den som gillar prylar finns det en häftig filmduk, coola klätterhandskar och en konceptbil från BMW och några mobiltelefoner av senaste modell. Specialeffekterna är grymt bra. Till slut får filmen en svag fyra i betyg, och det beror på att det är en Mission Impossible film, hade det inte varit det hade den fått en stark trea. Se filmen, det är den värd, men se hellre tvåan.

Betyg: 4 av 5 vargar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar