lördag 29 september 2012

Palme

Har precis varit och sett dokumentären om Socialdemokraternas störste ledare Olof Palme. Jag var 14 år den där februari natten 1986 när han valde att gå hem från biografen istället för att ta taxi och skjuts till döds mitt framför hans fru Lisbet.

Jag minns att jag avskydde Palme när jag var ung, han var jämt på tv'n och att jag var trött på det. Men nu fascineras jag av honom, en verkligen spännande människa och jag tror att världen blev lite sämre när han togs ifrån oss.

Dokumentären var väldigt bra, alla klipp om honom var intressanta och man ville hela tiden se mer, men ändå känns filmen lite tom. Betyg: 4 av 5.

2 kommentarer:

  1. Världen blev nog inte bara lite sämre den dagen! Tror t ex enda chansen/möjligheten att komma fram till en lösning om Palestinafrågan försvann där! Han var en taktiker av rang, han var en talare av rang...Minns hur min då snart 7-åriga dotter kom o sa att det var ingen barntv...Jo, byt kanal sa jag. Näe, det är ingen barntv för Palme är död! Det lät nästan komiskt när en så liten står o säjer en så ofattbar sak helt allvarlig! Ja, moder Sveas oskuld försvann snabbt o smärtsamt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var en sorgens dag. Ingen kommer någonsin komma i närheten av Palme när det gäller att tala. När Palme talade lyssnade man. Vila i Frid

      Radera