måndag 27 maj 2013

Mina favorit stränder

Jag har verkligen haft turen att besöka några av världens mest kända stränder under mina resor. Här tänkte jag lista mina tre favoritstränder utan någon rangordning.

Bondi Beach 
Januari 2011 besöker jag det mytomspunna stranden Bondi i Sydney. Stranden är något mindre än vad jag hade föreställt mig, men den ligger fantastiskt vackert i en bukt. Jag hade också turen att träffa på ett kamera-team som spelade in ett avsnitt av tv-serien "Livräddarna på Bondi Beach" Jag besöker Bondi igen i januari 2014 i och med min Australienresa nu i december. Underbara Bondi!

Santa Monica Beach / Venice Beach
Tänk dig en flera kilometer lång sandstrand med en cykelbana där folk cyklade, åkte skateboard/inlines, gick eller joggade. Mitt i allt ligger kända Santa Monica Pier med butiker, affärer och det kända pariserhjulet. En grym strand med andra ord.

Miami Beach
Jag gick ut på stranden i början av januari 2013, det var över 30 grader varmt. Jag kollade till vänster och såg inte var stranden slutade, jag kollade till höger och såg inte var stranden slutade. Flera kilometer av vit sand och glest på folk, helt underbar strand. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar