onsdag 31 december 2014

Här är mitt 2014

Det är den 31 december och nyårsafton och jag hade tänkt redovisa hur mitt 2014 har varit. Det är konstigt hur man börjar tänka mer och mer på vilken tur man har som får vara frisk, jag har vänner på Facebook som har postat inlägg om operationer och om hur sjuka dom varit under det här året och man är ju inte tjugo längre. Jag fick i alla fall vara frisk under hela 2014 och det är jag ju så klart väldigt glad och tacksam för, jag hoppas verkligen att det blir lika under 2015. Jag vill passa på att önska alla som besöker min blogg ett gott nytt år och samtidigt tacka just dig för att du läser. Under det här året växte bloggen, 108 personer gillar bloggen på Facebook och jag är så klart riktigt glad för det. Hoppas att du får ett fint år.

- KVARTAL ETT -
Årets värsta kvartal, vinter och kyla är det absolut värsta jag vet. Regn och slask är något som jag uppskattar under vintern. Anledningen till att jag reser under vintern är för att få komma bort från just vintern.

1 januari 2014
Året började riktigt bra, jag firade in det nya året i Australien och i den lilla staden Alice Springs - som tillhör min favoritstad i Australien. Vandrarhemmet Annie's Place som jag bodde på hade ordnat en nyårsfest och det var också här som jag befann mig när 2013 blev 2014. Ledsamt nog lades vandrarhemmet ned bara några få månader efter att jag kommit hem igen, orsaken var att flygbolaget Tiger Airwais skulle sluta flyga till Alice Springs och dom hade då blivit tvungna att riva kontraktet med vandrarhemmet vilket i sin tur ordning gjorde att Annie's Place gick i konkurs helt enkelt. Jag träffade många vänner på Annie's Place och lite sorgligt är det att det inte finns längre.

16 januari 2014
En sorgens dag, jag kommer hem till Sverige efter att ha varit i Australien i fem veckor. Det var kallt, eländigt och fördjävligt att vara hemma igen. Det tog mig månader att få någon reslust och ett tag funderade jag på att inte resa någonstans under vintern 2015. Senare bestämde jag mig för att åka till USA. Den här dagen slutade jag även med att dricka Red Bull, jag drack fyra stycken Red Bull om dagen och dom kostar 25 kronor styck.

30 januari 2014
Den 29 november 2013 släppte Sony sin Playstation 4 i Europa, det är som namnet antyder deras fjärde spelmaskin. Jag som alltid köper viktiga spel och spelkonsoller på releasedagen valde att vänta med att köpa en Playstation 4. Anledningen var den Australienresa som jag skulle göra en månad senare, jag hade helt enkelt inte råd med fyratusen kronor som maskinen kostade. Men den 30 januari, två månader efter release, slog jag till och köpte mig en Playstation 4 och vilken maskin det är. Den är bra mycket bättre än Microsofts Xbox One.

29 mars 2014
Den här dagen bestämde jag mig för att åka inlines trots att alla cykelbanor fortfarande var fyllda med grus efter vinterns sandande, jag åkte ute på bilvägen och samsades med alla arga bilister. Suger det i inlinestarmen så suger det i inlinestarmen. Det blev en riktigt lång inlinessäsong det här året och jag åkte jag varje dag som det var fint väder och det blev en sex månader lång och underbar inlinessäsong.

31 mars 2014
Efter att ha levt på skräpmat i sex veckor i Australien var jag, enligt mig själv, tjock. Kim tipsade mig om LCHF och den här dagen drog jag igång med att försöka gå ner i vikt. Allt bröd och pasta som jag hade hemma hamnade i soporna och jag började gå en mil om dagen. Tre månader senare hade jag tappat tio kilo och vågen slutade på 55 kilo, idag väger jag 61 kilo och jag kör fortfarande med LCHF trots att jag fuskar med en Ben & Jerry ibland. Jag har faktiskt än idag, nio månader senare, inte ätit bröd eller pizza.

- KVARTAL TVÅ -
Kvartal två gillar jag bättre än det första kvartalet, att vi i Sverige har aprilväder med snöblandat regn gör mig inget då temperaturen sällan sjunker under nollan. Dessutom startar inlinessäsongen i kvartal två och det är något som jag ser fram emot varje år.

28 maj
Jag hade inte känt någon lust att resa någonstans sedan jag kom hem i mitten av januari. Jag och Kim hade pratat om att vi skulle åka till USA tillsammans under en tid och den här dagen klev vi in på Resia och köpte biljetter till USA och San Francisco, biljetterna gick på åttatusen kronor - styck! Det blev dyrare tack vare att vi ville landa i San Francisco på dagen. Nästan alla flyg landar på natten i San Francisco av någon konstig anledning och SAS var en av dom få bolag som landar mitt på dagen.

- KVARTAL TRE -
Under kvartal tre tar semesterperioden på jobbet slut, den sista augusti är alla på jobbet tillbaka och jag har på något konstigt vis lyckats jobba under hela sommaren, så även i år. Det här var för övrigt min fjärde sommar på raken som jag jobbade. Jag tog inte ut en enda semesterdag i somras och att jobba på sommaren är verkligen inga problem. Jag passar på att njuta av värmen och solen innan jobbet och under helgerna. Sommaren 2014 var fantastisk varm och skön.

11 juli 2014
Min vän Kim hade under en längre tid varit på jakt efter en inneboende till sin femrummare som hon hade köpt, jag funderade länge på om jag skulle fråga om jag fick flytta in. Dels ville jag ha ett billigare boende då min boendekostnad låg på fyratusen i månaden för en liten etta med el och internet. Hos Kim skulle jag betala tvåtusen kronor för boende, el och internet. På det här viset skulle jag alltså spara tjugofyra tusen per år och eftersom jag vill åka på språkresa och behöver massor av pengar så var det ett ganska bra erbjudande. Jag ville också testa om jag orkade med att vara inneboende hos någon, för skulle jag få jobb i Australien så skulle jag inte få tag på en lägenhet, det enda alternativet är just att vara inneboende hos någon. Den 11 juli flyttade jag in hos Kim och det går riktigt bra att vara inneboende.

23 september 2014
Läsk är dyrt, jag drack 4-5 Cola Light om dagen och varje flaska kostar cirka 20-24 kronor styck, det var alltså en kostnadsfråga som fick mig att sluta med läsk den här dagen. Jag är fortfarande läskfri även om det har slinkigt ner en och annan julmust light under jul.

- KVARTAL FYRA -
Något som gjorde mig glad var att vintern kom väldigt sent, den 28 december sjönk temperaturen ner till 17 minusgrader och som tur var så höll det i sig i två dagar bara. Det nya året inleds med plusgrader enligt väderprognosen, vilket gör mig glad.

3 oktober 2014
Det blev en riktigt fin och varm sommar i år och jag åkte inlines varje dag som solen sken, gud vet hur många mil det blev den här sommaren, det blev en rekordlång inlinessäsong 2014. Men säg den lycka som varar för evigt, den tredje oktober gick det inte att åka längre. Blöta cykelbanor med höstlöv är ingen bra kombination och det är inget jag rekommenderar, anledningen är att det blir snorhalt. Tre par inlines slet jag ut den här säsongen som varade i sex månader.

31 december 2014
Om året startade bra så slutade det inte så kul, när klockorna på Skansen ringer in det nya året sitter jag på jobbet och tjänar 69 kronor mer i timmen. Jag jobbar mellan klockan 20:00 och 04:00, men jag gillar fortfarande mitt jobb och jag anser att jag tjänar bra så att jag jobbar över nyår gör mig ingenting, speciellt när jag bara har tre dagar kvar att jobba innan jag får sex veckors semester.- Fyrverkerier på nyårsafton i Alice Springs...


- Köpte Playstation 4 den 30 januari


- Tre par inlines slet jag ut under 2014...


- 28 maj bokade jag min USA-resa...

2 kommentarer:

  1. Kul att se ditt år, ska börja med min krönika strax... Vi har också varit ovanligt friska det här året och jag hoppas att det håller i sig. Kram på dig, brorsan min!

    SvaraRadera