lördag 5 september 2015

Italien-resan 2015-09-05

Bergamo, Italien
Adams mobillarm väcker oss klockan 09:00, precis när Adam stänger av larmet passerar det en bil utanför som tutar. Det blev så komiskt, det var som att någon tyckte att vi inte skulle ligga och sova längre. Vi ligger och slö-surfar länge och väl, som dom två internet-prostituerade killar vi är. Vi kliver till slut upp och äter frukost på hotellet tillsammans med en man från Rumänien. Han tycker att skyltningen och informationen i Italien suger - det tycker vi också. Vi lämnar hotellet klockan 10:10 och går mot tågstationen, när vi kommer fram till stationen hade vi missat ett tåg till Milano med sju minuter. Nästa tåg skulle gå om 53 minuter, det vill säga klockan 11:23. Adam och jag går omkring lite bland tåg och busstationen här i vackra Bergamo för att slå ihjäl lite tid, när klockan är 11:10 går vi ombord på vårt tåg. Tåget ser ut att vara från 80-talet, stolarna är klädda i blå galon - praktiskt. Vi rullar ut från plattformen en minut efter avgångstid, en grupp finnar skrattar och sjunger i vår galonklädda vagn.

Monza, Italien
Tåget stannar klockan 12:10 på Monzas tågstation och klockan 12:15 hoppar vi på en av dom orangea shuttle-bussar som ska ta oss ut till Monza-banan. Klockan 12:34 kommer vi fram till entrén till den park som Monza-banan ligger i, det är en bra bit att gå fram till banan, men man hör bilarnas motorljud lång borta. Trettiosju år efter Ronnie Petersons dödskrash på Monza-banan är jag här. Jag var sju år när han dog och jag minns så klart inget av hans karriär, men efter att ha lyssnat på P3s dokumentär om Ronnie så kände jag en stark lust att åka hit. Nu är jag här och det med blandade känslor, det känns nästan olustigt. Nu går det upp för mig att jag är på den plats där han körde ihjäl sig.

Vädret är i alla fall otroligt fint trots att det skulle vara regn hela dagen, vi hade i alla fall tur med vädret. Efter att ha gått en bra stund, genom en otroligt vacker park, är vi framme vid entrén till racerbanan när klockan är 13:00. Vi går omkring bland försäljningsstånden och kilar på officiella tröjor och kepsar, det är dyrt här - så klart. Vi hittar på ett ganska bra ställe intill helikopter-parkeringen. Jo det finns en sådan, rika människor flyger hit. Plötsligt startar Q1 och en massa F1-bilar flyger förbi i en jäkla fart. Marcus Eriksson tar sig sen vidare till Q2 som han också klarar och i Q3 hamnar han på plats tio. Det betyder att han startar på plats tio i morgondagens F1-race. Q betyder qualify, eller kvalificering på svenska. 

När kvalificeringen var över så gick vi omkring och kollade lite bland mat och kläder, sen gick vi bort till bussarna. Klockan 16:50 går ombord bussen till tågstationen och klockan 17:05 är vi framme vid tågstationen i Monza. Klockan 17:55 kliver vi på vårt tåg som ska ta oss från Monza till Bergamo, vi hinner knappt sätta oss ner innan tåget rullar iväg. Något som är riktigt tråkigt med Italien är att allt står på italienska - så klart. Men man kan ju undra om dom inte vill ha hit några turister. När vi skulle leta reda på vårt tåg här i Monza stod det en gigantisk klunga med turister som stod och klia sig i huvudet. Folk springer omkring som yra höns och letar efter rätt tåg/spår. Några turister vågar sig fram till dom polismän som finns på stationen, polismän som ser så sura och arga ut att man skulle kunna tro att dom vill döda oss med en giljotin.

Det var faktiskt kul att se på Formel 1-kvalificeringen idag, jag var lite rädd att jag skulle tycka det var tråkigt att se bilar köra förbi i 350 km/h. Men det här blir nog mitt sista F1-lopp, så intresserad är jag inte av motorsporten och jag reste mest hit på grund av Ronnie Petersons dödskrash. Något som jag inte gillar med italienarna är att alla röker, jag har inte sett en enda italienare som inte röker. Det röks överallt och jag vill bara åka hem och lägga mig i fosterställning och skrik-grina.

Bergamo, Italien
Klockan 18:42 kliver vi av vårt tåg på Bergamo-stationen, vi går och tar ut pengar i närheten av vårt hotell och sen går vi och äter mat när klockan är 19:30. Klockan 20:20 är vi tillbaka på hotellet, naturligtvis funkar inte det trådlösa internet som finns på hotellet. Jag blir helt hysterisk och funderar på att hoppa ut genom fönstret på vårt hotell för att göra slut på lidandet. Vi ringer receptionen nere i centrum och där lovar dom oss ett nytt lösenord eftersom dom bytt. Klockan 22:00 får vi igång skiten igen. I morgon blir det uppstigning klockan 07:00 för att åka till Monza igen, men då är det tävling.

Dagens citat från Sällskapsresan:
Näj min själ, jag går inte en meter till.

Dagens asgarv:
https://www.youtube.com/watch?v=aDJohDZvIyQ&app=desktop

https://www.youtube.com/watch?v=2lb8e4OzyQI

https://www.youtube.com/watch?v=Lx_1yi-vbtY&app=desktop

- Vårt tåg från Bergamo till Monza...

- Mot Monza-banan...

- En av dom finaste helikoptrarna på helikopter-parkeringen...

- Den här bilen var värd hela resan. En Testarossa. Miami Vice <3

- Svensken Marcus Eriksson flyger fram...

- Salmonella korv?..

- Adligt könsorgan...

- Mojito € 5,0. Han till vänster sa på svenska att det här är Systembolaget...

- Fem-i-topp. Marcus startar tolva...

- Vi stod vid dessa kryss under lördagen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar