tisdag 13 oktober 2015

Tisdagen den trettonde oktober 2015

Jag satt uppe och spelade Metal Gear Solid V: The Phantom Pain i natt, vid 04:00 hörde jag ett ljud som jag inte hört förut. Jag tänkte först att det var något fel på min Playstation 4, att det var skivan som gjorde ifrån sig det konstiga ljudet. Jag tyckte sen att ljudet kom utifrån och jag började fundera på om det inte var ett billarm som stod och tjöt någonstans, jag gick ut på balkongen och lyssnade. Men det var inget billarm, sen slog det mig att det kunde vara en brandvarnare och jag gick ut intrapphuset för att lyssna. Mycket riktigt, det var grannes brandvarnare som ljudet kom ifrån.

Jag gick tillbaka och väckte Kim som i sin tur väckte hennes barn medan jag ringde 112. Kim sprang ivög och bankade på grannens dörr och ut kom en man som sa att han hade läget under kontroll, Kim ser då brandrök i mannens lägenhet och det luktade brandrök i hela trapphuset. Efter att ha väntat i några minuter ser jag att brandkåren, polisen och ambulansen svänger in framför huset och jag springer ut och öppnar porten och ger dom någon slags lägesrapport. Dom tar sig in i lägenheten och efter ett tag kommer en brandman ut med grannes soppåse, grannen har rökt och slängt fimpen bland soporna och som sen tagit eld.

Brandkåren hämtar fläktar som dom använder för att få ut röklukten ur trapphuset och ur grannens lägenhet, strax efter 05:00 drar brandkåren och jag går och lägger mig. Klockan 14:00 vaknar jag av mitt mobillarm, lika trött som en apa. Jag tar en dusch och går iväg till jobbet, idag ska jag jobba ihop lilte lön mellan klockan 14:59 och 0:23. Efter jobbet gick jag hem och spelade Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, om nu inte grannen har bränt ner hela jävla huset.

- Brandkåren klockan 04:00 en tisdag i oktober...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar