torsdag 10 december 2015

Recept: LCHF-pizza

Jag har nu testat att göra LCHF-pizza några gånger och jag måste säga att det smakar helt okej, istället för vetemjöl använder man mandelmjöl och fiberhusk fungerar ungefär som jäst.

Recept för 4 portioner

Per portion: 306 kcal, 15 gram protein, 3 gram kh, 25 gram fett

4 ägg
1 msk fiberhusk
0,75 dl mandelmjöl
0,75 dl vispgrädde

Lite salt
100 g riven västerbottensost

Vispa ägg, grädde och fiberhusk, mandelmjöl och kokosmjöl med elvisp, blanda sist ner osten. Låt stå ca 5 minuter. 

Fördela degen på en plåt. Grädda i ugn ca 15 minuter i 175 g.


Fördela sedan önskat pålägg på bottnarna och grädda i 200 g tills osten smält och allt fått fin färg!

Receptet kommer från:
http://56kilo.se/pizza-xtra-allt-lc-lchf/

- LCHF-pizza...

4 kommentarer:

  1. Liter lättare är att blanda Västerbottenost och ägg så får du en gudomlig botten 👍

    SvaraRadera
    Svar
    1. Okej. Tack :) Ska man bara blanda dom två?

      Radera
    2. Har för mig det. Var ett tag sen jag gjorde det men det går och söka på nätet. Lovar att det är galet gott!

      Radera