fredag 4 mars 2016

En och en halv liter - med tiokronor

Förra året började jag fylla en petflaska på en och en halv liter med tiokronor, jag har länge undrat och funderat på hur mycket pengar det blir om man fyller en sådan flaska med tiokronor. Igår torsdag blev den full, på slutet fuskade jag och jag tog ut ett par tusenlappar från sparkontot bara för att fylla upp den där förbannade flaskan. Så idag var det dags att gå till Sveriges sämsta bank, Swedbank, med min flaska.

En petflaska på en och en halv liter fylld med tiokronor innehåller 1099 stycken tior, med andra ord, 10.990 kronor. Jag trodde att den skulle innehålla mer pengar faktiskt och jag blev något besviken. Dom här pengarna ska jag använda till min USA-resa som jag gör den 28 oktober och blir det några pengar över drar jag till Miami i januari 2017. Så här i efterhand så kommer jag aldrig mer fylla någonting med mina mynt, det är inte värt det. Dom ska få skramla i plånboken tills det är dags att handla för dem.

Flaska: 1 1/2 liter Loka
Vikt: 7,3 kilo
Antal tior: 1099
Antal kronor: 10.990

- En och en halv liter med tiokronor

- Proppfylld

- 1099 tiokronor

- Tior

- Den vägde 7,3 kilo

- Min fina flaska är nu borta

- Sågade upp den för att kunna hälla ur den

- Maskinen tog inte emot den här tian, så det blev 10.980 + 10

4 kommentarer:

 1. Du är ju knasig :) Ta ut pengar för att fylla upp den :) Men nu vet du....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nu vet jag och nu behöver jag inte samla på mynt längre :)

   Radera
 2. Ta ut pengar för att fylla upp....Du är som du är du! Men resten har du ju sparat ihop o är ett plus i kassan! Inge fel att lägga växel på hög, blir ju sköna slantar! Måste varit rätt skönt o höra de skramla ner i automaten! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ett projekt för att se hur mycket pengar som en petflaska innehåller. Det var aldrig tal om att det var en sparbössa :)

   Radera