lördag 4 juni 2016

Varghotellet i Järvzoo 2016-06-04

Klockan är nio på morgonen när jag och min vän Kim lämnar Falun bakom oss, vi åker till Järvsö för att besöka djurparken Järvzoo. Vanligtvis är jag emot djurparker nå djävulskt, anledningen till att jag besöker Järvzoo idag är bara för att få sova en natt på Varghotellet. Varghotellet är en gammal lada som man har byggt om till ett litet hotel med stora fönster. Hotellet ligger precis intill en av djurparkens två varghägn och utanför stryker vargarna omkring. Klockan 11:30 kommer vi fram till Järvzoo, vi checkar in och får hotellets nyckel. Innan vi kollar in hotellet och vårt rum så går vi in i djurparken, här ser vi ren, björn, uggla, fjällräv, örn, järv, rådjur, lo, tornfalk och varg.

Klockan 13:00 kommer en djurskötare med en blandning av nöt och hästkött som hon slänger ner till vargarna. Jag blir otroligt glad över att få se varg igen, sist jag såg en varg var 2012 då jag reste till England och besökte Shaun Ellis och hans vargar i England. Efter att ha gått omkring i djurparken blev vi hungriga så vi gick till restaurang Bergskrogen för att äta lunch, jag tog kött och grönsaker. Lunchen här kostar 115 kronor och det är ju dyrt om man är en barnfamilj som reser hit och ska äta. Mätta och belåtna går vi bort och hämtar bilen, vi åker upp för en brant backe som leder upp till Varghotellet. Vi hittar på rum nummer ett som är vårt rum, rummet är fint men utsikten över varghägnet är fantastiskt.

Jag öppnar upp det lilla fönstret och efter en stund dyker det upp en varg som undrar vad jag pusslar med, jag tar några foton och sen åker Kim och jag in till byn för att handla lite. Väl tillbaka på hotellet igen så går jag ut för att kolla om jag kan fota fler vargar, sen går jag och Kim en runda i djurparken igen. Trots att djurparken är stängd så har gästerna på Varghotellet fri tillgång till djurparken. När vi når djurparkens andra varghägn så visar sig två valpar, jag blir nästan tårögd av dom söta valparna som springer omkring. Väl tillbaka på Varghotellet kollar jag efter vargarna utanför fönstret, det är då dom sätter igång med att yla. Jag lyckas filma allt samtidigt som jag har ståpäls. En natt på hotellet för två vuxna kostar 3.250 kronor, då ingår frukost och fri tillgång till djurparken.

Länk till vargyl:
https://www.youtube.com/watch?v=JHJTX-O78Xw

- Framme

- Björn

- Hungrig som en varg

- Nöt och hästkött

- Rådjur

- 115 kronor

- Järvzoo

- Rum nummer ett

- Canis Lupus på latin

- En trött varg

- Så fin

- Älg-mamma med bebis

- Första gången jag ser vargvalpar

4 kommentarer: