lördag 31 december 2016

Mitt 2016


- Mitt bästa foto som jag tog under 2016

PRIVATLIVET 2016
Det är inte mycket kvar av det här året nu, ett år som kom att betyda döden för många kända människor, men även för en av mina bästa vänner. Den tolfte juni valde Monika, min vän sedan länge, att avsluta sitt liv. Jag pratade med henne innan och jag fick hennes ord på att hon inte skulle ta sitt liv. Vilket hon gjorde ändå och jag drogs med skuldkänslor, hur kunde jag vara så dum? Det blev en mycket mörk sommar och höst för min del, jag har aldrig gråtit så mycket som jag gjort i år.

Förlusten av Monika gjorde att jag valde att försöka få kontakt med en kompis som jag kände för 18 år sedan, en kväll lade jag ut en efterlysning i en grupp på Facebook och vi fick kontakt. Jag och kollegan Jessika blev riktigt goda vänner under det här året. Tack för att ni finns!

RESOR 2016
Jag hann resa två gånger under 2016 och det är jag oerhört glad och tacksam över. I början på januari reste jag till Australien, där besökte jag Adelaide, Alice Springs, Melbourne och Sydney. I slutet på oktober reste jag till USA och där besökte jag Los Angeles och Las Vegas. Under sommaren besökte jag varghotellet i Järvzoo två gånger och jag fick massor av fina vargfoton med mig hem. En annan resa som jag gjorde sent var att efter två år som inneboende skaffa mig en egen lägenhet igen. Att vara inneboende har nästan bara fördelar, gemenskapen är bäst. Men jag kände att jag ville ha något eget och jag hade faktiskt tur, jag fick en lägenhet i centrala Falun och med en riktigt låg hyra. Nya tapeter och nya möbler blev det till slut i min lilla varglya. En viktresa blev det också, jag gick ner nio kilo genom att sluta äta godis samt att ändra kosten.

KÄNDISLIVET 2016
Jag har aldrig varit med om att så många kända människor avlidit under ett år som det gjort i år. Fjorton dagar in på 2016 dog Alan Rickman, mest känd som Severus Snape i Harry Potter och Hans Gruber i Die Hard. Bara fyra dagar kvar av året 2016 dog Carrie Fisher, mest känd som Leia i Star Wars. Tidigare i år dog Kenny Baker, även han känd från Star Wars, han spelade R2-D2. Mannen som uppfann heimlich-manöver, Henry Heimlich, dog i år. Sveriges statsminister under åren 1976-1978, Thorbjörn Fälldin, lämnade oss under 2016 och den folkkära skådespelaren Åke Cato tog adjö under året. Dom svenska artisterna Josefin Nilsson och Olle Ljungström försvann från musikhimlen. Utländska artister som lämnades jordelivet under 2016 var David Bowie, Prince, George Michael, Glenn Frey och Leonard Cohen. Den amerikanske skådespelaren Gene Wilder avled i år. Den tysk-brittiska skådespelaren Andrew Sachs som spelar den spanska servitören i tv-serien Pang i Bygget avled i år och den före detta boxaren Muhammed Ali lämnade ringen för gott under 2016. Det här är bara några av alla som lämnade oss under 2016 som jag tidigt valde att kalla för Dödens År.

SPELÅRET 2016
Jag spelar massor av tv-spel, flera timmar om dagen. Det spel som jag spelade mest under 2016 var Grand Theft Auto V från 2013, just nu är jag uppe i 1300 speltimmar. Årets bästa spel är The Last Guardian som är så otroligt välgjort och det var länge sedan jag spelade ett spel som nästan fick mig att börja gråta. Här är dom bästa spelen som släpptes under 2016:

Street Fighter V (4/5)
Far Cry: Primal (4/5)
Uncharted 4 (3/5)
Rise of the Tomb Raider (4/5)
The Last Guardian (5/5)

BIOÅRET 2016
Bioåret har, som det brukar, varit skitdåligt. Att så mycket skit ens når fram till biograferna är för mig en gåta. Men en film som var riktigt bra var Bridget Jone's Baby, det kan jag rekommendera. Här är dom biofilmer som jag såg under 2016:
Bridget Jones's Baby på bio (4/5)
Jack Reacher 2 (3/5)
Rogue One: A Star Wars Story (2/5)

TV-SERIER 2016
Det är inte ofta som jag tycker att tv-serier är bra, men faktum är att två tv-serier överraskade mig i år. Här är dom serierna jag gillade bäst under 2016:
Good Witch (4/5)
The Grand Tour (4/5)

BLOGGEN
Jag firade sju år som bloggare i somras och samtidigt bytte jag ut namnet Ensamma Vargen mot Tomas Varg, tanken var att göra den mer personlig. Från och med i höstas så finns bloggen på tomasvarg.se Det här inlägget är mitt 2551:a inlägg som jag gör på blogger.

DET HÄR HÄNDE UNDER 2016:

JANUARI 2016

8 januari
Min första semesterdag.

11 januari
Reste till Australien för tredje gången. Jag besökte Adelaide, Alice Springs, Melbourne och Sydney. Lyckades bli biten av en Blue Bottle på Bondi Beach.

FEBRUARI 2016

19
Åker till Gekås och handlar, det här var mitt andra besök på varuhuset. Både Morgan och Ola-Conny lyste med sin frånvaro.

29 februari
Skottår i år och idag var det skottdagen.

MARS 2016

24 mars
Skärtorsdag idag, En mycket tidig påsk.

26 mars
Hittade årets första tussilago.

29 mars
Kommunen började sopade upp gruset.

APRIL 2016

3 april
Inlinespremiär, förra året åkte jag redan den 5 mars.

9 april
Hittade årets första snödroppe.

12 april
Hittade årets första maskros.

20 april
Hittade årets första Vitsippor.

MAJ 2016

19 maj
Hittar årets första liljekonvalj.

30 maj
Besökte Böls Kyrka.

JUNI 2016

4 juni
Besökte Varghotellet i Järvzoo för första gången.

18 juni
Slutade äta godis.

25 juni
Besökte Varghotellet i Järvzoo för andra gången.

JULI 2016

1 juli
Bloggen byter namn från Ensamma Vargen till Tomas Varg. Nu finns den bara på www.tomasvarg.se.

18 juli
Laddade ner succé-spelet Pokémon Go och jag har nu nått level 30.

19 juli
Jag firade sju år som bloggare.

AUGUSTI 2016

1 augusti
Nådde min målvikt på 55 kilo, startade på 64 kilo.

9 augusti
Träffar Malin för första gången på 18 år.

23 augusti
Scania premiärvisar sin nya lastbil i Paris, Frankrike. Scania sänder live från Paris och man avtäcker äntligen deras nya Scania-lastbil.

SEPTEMBER 2016

16 september
Köper iPhone 7 på releasdagen, får den mycket billigare då Telia glömt lägga på momsen.

OKTOBER 2016

8 oktober
Ser Bridget Jones's Baby på bio.

14 oktober
Flyttar till lägenhet efter två år som inneboende.

21 oktober
Ser Jack Reacher 2 på bio.

28 oktober
Reser till USA, besöker Los Angeles, Las Vegas.

NOVEMBER 2016

1 november
Det börjar snöa redan den första november.

8 november
Val i USA, Donald Trump vinner.

DECEMBER 2016

18 december
Ser Rogue One: A Star Wars Story på bio.


- Scania släppte ny lastbil


- Det blev en okej sommar


- Bilden tillägnad Monika. Vila i frid
4 kommentarer: