söndag 23 juli 2017

Störande saker på flyget

Det bästa jag vet är ju att resa, oavsett om det är en kort eller lång resa så är det så skönt att få komma bort. Jag har gjort en hel del tolv timmars flygningar och varje gång så lovar jag mig själv att aldrig mer göra så långa flygningar, men det glömmer jag snabbt. Långa flygresor i ett trångt plan är ju aldrig roligt och idag listar jag saker som jag avskyr i flygplan.

01. Flygstolen.
Flygstolen måste vara ett tortyrredskap. Den är fruktansvärt obekväm och med stolsgrannar som stjäl ens armstöd så sitter man där med träsmak i baken. Uselt!

02. Alkoholpåverkade resenärer.
Jag är nykterist, men jag har verkligen ingenting emot folk som dricker alkohol - i måttliga mängder. Jag förstår folk som är flygrädda och dricker lite alkohol för att lugna nerverna, men folk som häller i sig sprit och sitter och gapar och skriker ger jag inte mycket för. Så jäkla störande.

03. Högljudda motorer.
Det är år 2017 och vi har fortfarande flygmotorer som låter som tvättmaskiner upphöjt i fyra miljoner. Att sitta vid en vinge och föröka sova är helt omöjligt, det går inte ens att sova med sömnpiller i kroppen. Uselt!

03. Stolsgrannar.
Stolsgrannar kan vara en riktig plåga, förutom att dom alltid beslagtar armstöden så ska dom alltid på toaletten, det innebär att om du sitter vid mittgången så är det ingen idé att försöka sova eftersom stolsgrannen kommer att väcka dig. Inte blir det bättre av att stolsgrannen framför fäller ner ryggstödet i plytet när du sitter och äter vilket gör att du bryter ryggen för att ta en tugga av din brännheta mat. Stolsgrannen bakom dig lyckas alltid sparka dig i ryggen också. Uselt!

04. Folk som blockerar mittgången.
När man boardar ett flygplan så ser man ju till att slänga upp kabinväskan i hyllan ovanför flygstolen och sen sätter man sig så snabbt som möjligt. Om alla resenärer gjorde på det viset då kunde piloten taxa ut fortare och man slipper förseningar. Tyvärr är alla inte människor funtade så. Folk står länge och väl och krånglar med väskan samtidigt som dom blockerar mittgången. Uselt!

05. Toaletten.
Att toaletten är lika äcklig som ett utedass i Dalarna är ju ingen överdrift. Det tar inte lång tid ifrån att en nystädad flygtoa blir lika snuskig och äcklig som snus och det är ju resenärerna som skitar ner den. Uselt!

06. Barn.
Barn är barn. Jag förstår att dom skriker och gråter på grund av tryck i öronen och dylikt. Men varför i helvete hamnar jag alltid på en plats där jag är omringad av små barn som skrik-lipar mig i öronen? Här hjälper inte ens öronproppar, jag kliver alltid av planen med en tinnitus-skada. Mega-uselt!

4 kommentarer: