lördag 18 november 2017

Stolt nykterist

Jag har i hela mitt liv undvikit alkohol, jag växte upp med en styvfar som drack alkohol och det avskräckte mig. Jag har aldrig ångrat mitt beslut om att undvika alkoholen. På senare år märker jag hur folk har börjat glorifiera alkoholen, som om alkoholen betyder allt. Nu bryr jag mig inte om människor dricker alkohol eller inte, men det händer ofta att jag får dumma kommentarer av folk. Jag hade en vän som började ifrågasätta varför jag inte drack, hon tyckte, på riktigt, att jag skulle börja dricka. Såna vänner behöver jag inte och jag avslutade vår vänskap. Under den Halloweenfest som jag var på för några veckor sedan så frågade en kille min tjejkompis varför hon inte drack. Han tog illa upp och blev nästan förbannad över att hon var nykterist. Det är märkligt hur stor roll alkoholen har i Sverige och det gör att jag blir ännu mer stolt över mitt val.


- Nykterist, ja visst!

5 kommentarer:

 1. Man kan ha så mycket roligare utan alkoholen också.. Visst jag dricker ibland men de är inte ofta men de är för att jag tycker att man kan ha så mycket roligare utan också..
  Kram på dig

  SvaraRadera
 2. Gissa vad jag får höra som varken dricker alkohol eller kaffe!!! :-) Nej, jag tänker aldrig bli vuxen om det är ett krav att dricka sånt! Min far skämdes över mej som vid ute på fina restauranger som tonåring bad få juice att dricka när det serverades fina viner till maten!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då var din far en idiot. Man skäms inte över sina barn. Vi ska aldrig växa upp :)

   Radera
 3. Förstår varför du inte dricker, dricker ju själv väldigt sällan så och blir aldrig full på riktigt så. BLir ändå bara dåsig o trött av för mycket så är inget njutbart eller kul ändå...

  Men kan inte vara utan någon go bärs eller en fin årgångs champagne då o då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar folk som kan dricka med måtta. Du verkar vara en utav dom :)

   Radera