torsdag 7 februari 2019

Australien-resan 2019-02-07

Melbourne, VIC, Australien
Vi sover länge idag och det var faktiskt skönt med en sovmorgon, efter att ha njutit av frukosten utomhus så gav vi oss iväg till Rippon Lea Estate. Jag visste ingenting om platsen men när vi kom fram så blev jag förvånad, först kommer fram till ett gammalt hus och här betalar man 65 kronor i inträde och sen hamnar man i en otroligt vacker trädgård.

I trädgården står en vacker herrgård som är otroligt vacker, den är som hämtad ur spelet Resident Evil. Vi går ner i källaren och här ser vi en vinkällare och ett kök, det är lite läskigt och spöklikt - men kul. Vi går runt på baksidan av herrgården och in i ett gigantiskt växthus, det känns som att jag skulle gå omkring i en djungel.

Sen går vi vidare bort till en stor damm med en vacker träbro som leder oss fram till ett utkikstorn, under utkikstornet hittar vi en dold grotta och det känns som att vi är på upptäcksfärd - spännande. Sen åker vi hem en stund för att senare åka bort till ett område där det bara finns grekiska restauranger, livsmedelsbutiker och klädaffärer. Bra att bli påmind om min Greklands-resa i september.

Sen drar vi hem och väl hemma lär Eva mig några yoga-övningar, efteråt kände jag mig nästan som en ny människa. Sen är det dags att ta farväl och min taxi dyker upp strax efter klockan 17 och 40 minuter senare är vi framme på Melbournes internationella flygplats. Här köper jag en liten hamburgare på McDonald’s och sen väntar jag i en och en halv timme för att sedan checka in min resväska som nu väger 11,5 kilo, jag dumpade lite skräp his Daniel och Eva som gjorde väskan lite lättare.

Efter att ha checkat in resväskan, traskat rakt igenom säkerhetskontrollen så slår jag mig ner vid gate 11 och här måste jag vänta i två timmar innan vi får gå ombord på flight QF 8407 som idag trafikeras av en Airbus A380-800. Från Melbourne flyger jag direkt till Dubai, det tar cirka 14 timmar. I Dubai får jag vänta i nästan tre timmar på nästa flyg som är flight QF 8157, det är ett direktflyg till Arlanda i Sverige.

Klockan 22:42 lyfter planet och lämnar jag Melbourne och Australien för fjärde gången i mitt liv och det slår mig hur lycklig jag egentligen är, lycklig över att ha ett jobb så att jag kan resa. För trots allt så är det ju min arbetsgivare som har betalat den här och alla andra andra resor som jag gjort. Tack vare min arbetsgivare så har jag kunnat besöka länder som USA, Nya Zeeland, Italien, England och Australien.

Dessutom så reser jag till Grekland i höst och det är tack vare min arbetsgivare. Visst känns det skitjobbigt att behöva lämna Australien, men det känns skönt att veta att jag kommer hem och har ett arbete att gå till, jag har så mycket att vara tacksam för när jag kommer hem. Tack för att du besöker mig.
 

- Vi besökte Rippon Lea Estate- Herrgården i Rippon Lea Estate- Ett växthus intill herrgården- Läcker gatlampa- Den läskiga vinkällaren- Köket för tjänstefolket- Otroligt vacker herrgård- En vacker blomma- Det stora växthuset- Min gamla kollega Daniel med hans fru, mina fina vänner- En vacker träbro- Dammen- Änder- Båthus- Utsiktstorn- Kaktusblommor- Ett järnstaket, som hämtat ur Resident Evil- Grottan- Utsiktstornet ser utnsom ett trädhus- Daniel och Eva bor i en vacker förort- Så himla mysigt- Eva bjöd på jättegod lunch- Den grekiska stadsdelen- Dags att åka hem :(- 235 kr för 25 cigaretter i Melbourne, tur man inte röker- Mitt flyg till Dubai- Emirates stora pippi - Airbus A380-800- Det tar tid att flyga, denna sträcka tar tre timmar

8 kommentarer:

 1. Men guud va fina bilder är nog avis på det som får ok kan göra resor kram

  SvaraRadera
 2. 235 spänn??! Oh lord. Vi kan väl ta en långlunch igen när du fått varva ner? Vi lär väl bjuda med gammelgubben också. Jättefina bilder!

  SvaraRadera
 3. Snart snart snart är du tillbaka till vintern! Över -20 ena dan nästa tö o snö....Nu vräker det ner här! Tung blöt snö! Tänk vad du läääängtat! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas på bara slask nu. Tsck för din kommentar 😊

   Radera