tisdag 23 februari 2021

Tisdagen den tjugotredje februari 2021

För några veckor sedan kontaktade jag min vårdcentral då jag börjat få problem med en sena i ringfingret och idag var det dags att träffa en läkare på vårdcentralen. I väntrummet hade knappt någon munskydd och det välde in sjuka människor i en strid ström och jag tackade gud att jag inte jobbar inom vården, hur fan står vårdpersonalen ut? Om jag jobbade inom vården hade jag börjat skrika och hiva ut folk genom fönstren efter exakt tre minuters anställning.

Värst av dom alla var pensionärerna i vanlig ordning, jag vet att jag kommer att få  brinna i helvetet för att jag tycker illa om gamla människor. Men när den ena gamla högfärdiga kvinnan efter den andra kom instaplande, som om dom drabbats av rötmånaden och uppträdde som om dom var fint folk från Södermalm i Stockholm, ja då kräktes jag nästan i mitt fula rosa munskydd. Dom gamla fina tanterna var där för att få vaccin mot covid-19, men det verkade mer som om dom var där för att hämta ut Nobelpriset i fysik.

När väl läkaren kom och hämtade mig i väntrummet så frågade jag honom, rakt ut, hur fan han orkar jobba inom vården. Jag fick inget tydligt svar men det kändes som om att han uppskattade min fråga. Läkaren klämde på fingret men han hade ingen aning om vad det är för knölar och det förstår jag, det behövs en specialist på senor som kan berätta vad det är. Läkaren skulle fixa en remiss och det blir operation och med tanke på hur ansträngt det är på lasaretten just nu så lär en operation bli aktuell först om 1-2 år antar jag.

Efter besöket så drog jag iväg på en långpromenad och under promenaden så tänkte jag på läkaren och hans arbetssituation och jag insåg snabbt hur bra jag har det på mitt jobb, jag ska vara väldigt tacksam över att jag inte jobbar på en vårdcentral. Efter att ha gått en mil så drog jag hem för att spela Snowrunner och sen besökte fästmön och jag Rusta för att köpa fler munskydd, jag kan rekommendera Rustas munskudd. Tack för att du besöker tomasvarg.se


- Knölar på ringfingret



- Vårdcentralen



- Blå himmel



- Blå himmel och landstingets pissgula helikopter



- Skönt väder



- Änder



- Ej vinter borde det stå



- Rusta



- Munskydd



- Jag kör timmerbil i Snowrunner

1 kommentar:

  1. Där fick du till det i hela texten. Skrattade när jag läste,
    det lät som när jag själv drar igång mina bokstäver.
    Hela samhället beter sig som inget förstår överhuvudtaget
    vad det är vi har omkring oss, en del tror säkert de är odödliga.
    Bra skrivit!

    SvaraRadera