fredag 22 juni 2012

Midsommar-ledig i tre dagar

Jag har precis kommit hem efter att ha jobbat klart och nu får jag vara ledig i tre dagar tack vare midsommar, vilket ska bli skönt. Kommer vara själv hela midsommar, ingen stång att dansa runt tillsammans med någon, men jag klagar inte. I morgon laddar jag upp för en långprommenad, om det blir fint väder det vill säga.

Läser på några Australiensiska hemsidor att dom är framme vid årets kortaste dag idag, vilket borde stämma då vi har årets längsta dag i morgon fredag. Apropå Australien så har ju dom "vinter" nu, jag har kollat deras väder och dom har sol och temperaturen ligger runt 18 grader, samma som oss då fast vi har sommar. Jobbig vinter dom har!

Håller på att gå igenom min ekonomi och funderar på hur jag ska kunna spara mer pengar, mitt största konto just nu är maten. Jag lagar aldrig någon mat och det har spårat ur helt. Så nu ska jag damma av stekpannan och börja med storkok på söndagar som ska räcka en hel vecka. Det ska gå att spara mer pengar och det är bara till att börja i tid för nästa år blir det tufft tack vare min snäva budget som jag satt. Ska spara åtta tusen i månaden om jag ska komma iväg till Australien i tre månader.

Nu har jag bara fyra arbetsdagar kvar att jobba för sen har jag semester i två hela veckor. Det känns faktiskt konstigt att ha semester när man är pigg och utvilad varje dag i och med att jag jobbar bara kväll/natt. Men semester är semester och jag åker till Göteborg med förbannade SJ den fjärde juli för att se på Madonna och hennes MDNA-turné som inte är någon succé har jag läst. Det ska bli kul att komma iväg på någonting i sommar i alla fall.

Tyvär så blev ju vargbesöket på Kolmården inställt på grund av den tragiska arbetsplatsolyckan som jag kallar det för. För det var det och inget annat. Tyvär så rasar vargfrågan i pressen och i forum runt om i landet och jag vet inte hur länge jag orkar kämpa i vargfrågan, det tar så mycket energi att prata med folk som är trångsynta.

Men nu hoppas jag på att det blir en jättefin midsommar för alla och en nykter sådan för alla med barn. Jag avskyr föräldrar som dricker sig redlösa inför sina barn så fort dom kan.


Trevlig midsommar!

2 kommentarer: