tisdag 3 juli 2012

The Deadly Encounter (Med döden under vingarna)

När jag var runt tio års-åldern så landade en polishelikopter på en av kullarna i det bostadsområde jag växte upp i och sedan dess har jag varit fascinerad av helikoptrar, sen kom tv-serien Airwolf och allt eskalerade. På åttio talet gick tv-serien "Dallas" varm i stugorna, på den tiden hade man faktiskt bara "Ettan" och "tvåan" så att "Dallas" drog miljonpublik var inget konstigt.

Vad har nu detta med helikoptrar att göra? Jo, för 1982 kom en helikopterfilm med Larry Hagman som spelade JR i Dallas. Filmen hette "The Deadly Encounter" eller "Med döden under vingarna" som den heter på svenska. Jag har länge väntat på en svensk utgåva men den kommer aldrig så jag beställde den på Amazon.co.uk och idag anlände den i ett fint kuvert från England. Jag tror nog filmen suger duktigt


Det kom ett brev från Amazon i England


Den ser ut att vara kass

4 kommentarer:

  1. Hej
    Hittade samma film på Amazon och köpte den, jag ska få hem den om en vecka. Köpte jag grisen i säcken eller är den ok ? Omslaget är väl inte originalet.
    Gott Nytt År


    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej på dig! Om du är lika tokig i helikopter-action som jag så gillar du den, finns några coola scener där dom flyger lågt. Jag skulle ge den 4 av 5. Sen vet jag inte vad jag tycker om skådespelarinsatsena :)Omslaget ser kasst ut ja :)
      GOTT NYTT ÅR PÅ DIG MED :)

      Radera
  2. TACK
    Jag är väl mer än tokig i helikopter, flög modellheli i några år.
    Filmen såg även jag på TV i början 80talet. Hade den på en VHS men tappade bort den. Nu läste jag att det finns en liknande film från 73 med David Janssen, den heter "Birds of Prey". Ska försöker att få tag på den - tydligen lika svårt....
    Jag hör av mig igen om jag hittar nåt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja men då kommer du gilla den! :)
      Tack för tipset ang BBird of Prey, kände inte till den!
      Hör jättegärna av dig om du hittar den!
      Tack för ditt tips återigen!
      Gott nytt år!!! :)

      Radera