lördag 7 juli 2012

En natt i Vintjärn

Jag har precis kommit hem från min systers sommarstuga i Vintjärn i vackra Dalarna, jag åkte igår fredag och det första som attackerade mig var inte deras snälla hund utan knot och mygg. Fy farao vad uppäten jag blev, skulle hjälpa syrrans dotter och bygga ett indiantält av gammla träd som låg på ett hygge och jag ljuger inte när jag skriver att mina händer var svarta av mygg och knott. Det var bara att avbryta allt och gå in, vilket var skittråkigt. Men inne i stugan eldades det för fulla muggar så när vi skulle sova så var det nästan för varmt, temperaturen låg säkert på över 25 grader. Så jag har sovit väldigt dåligt i natt.

Det första jag gjorde i morse när jag vaknade vid halv tio tiden var att börja leta ungträd som låg på hygget, jag fick ihop det jag ville ha och satte ihop tältet till slut. Sen tog jag deras hund och gick på en prommenad. Vintjärn ligger i vargreviret Korsån så jag tänkte leta efter spillning, spår eller revirmarkeringar efter varg. Men jag gick lottlös denna gången också. I och för sig så är Korsån-reviret oändligt stort, så chansen att jag skulle se något var minimal.


En brasa


Vargreviret Korsån


Inte ett spår av varg


Varför flyttar "Rosa" på stenarna i bäcken?


Fullvuxen Schäfer. Vargspår är nästan dubbelt så stor


Morbrors cooling skjuter med luftgevär. LOL

3 kommentarer:

  1. Mmm...man behöver inte åka till Vintjärn för knotten...dom anfaller rätt bra här hemma med, eller för all del vid Ågs hytta där vi var igår. Det är det dumma regnet som lockar fram dom. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja fy farao vad hemskt det är nu. Det är ett under att man lever. Känns lite som "Fåglarna" av Hitchcock :)

      Radera
  2. Det var bra att kört ut dej dit...för nu vet jag att det inte är värst med mygg, knott o svidare här! Fast vi anser det outhärdligt, så är det inget mot vad det var där!!! Kan intyga att det var olidligt! Värre än värst!

    SvaraRadera