tisdag 15 januari 2013

Bäst musik i amerikansk radio

När man kör en bil igenom USA så lyssnar man väldigt mycket på amerikansk radio, som tillhör världens bästa. Radioprogrammen blandar både gamla och nya hits och det är bra hits måste jag säga. Här listar jag dom bästa låtarna som jag hörde på radion från västkusten till östkusten. Om du har Spotify så kommer du till alla låtar om du klickar här. Där finns det fler låtar som inte kom med på denna lista. Alla dessa låtar kommer alltid förknippas med när vi gjorde världens roadtrip genom USA i en Ford Mustang och livet lekte.

01. Little Big Town - Tornado
Det var när vi var på väg till Las Vegas, tror jag, som denna kom upp för första gången. Det tog inte många sekunder förän det var det bästa jag hört på väldigt länge och det trots att det var country. Det är något med den tydliga takten och det svängiga i den som gör den helt underbar. Att den svarthåriga tjejen är en av världens vackraste kvinnor gör ju inte saken sämre.
Betyg: 5 av 5 vargar

02. Stevie Nicks - Stop Draggin' My Heart Around
Men vad sjutton är detta? En till countrylåt i toppen? Något har hänt med killen som bara lyssnar på det senaste inom clubmusik. Det var när jag åkte själv genom Los Angeles och för att åka ifrån Hollywood-skylten som denna spelades på radion. Jag antog att den hette något med Stop Draging My Heart och efter lite googlande så kom den upp och kan man annat än älska den?
Betyg: 5 av 5 vargar

03. KC And The Sunshine Band - Get Down Tonight
Det var bara ett par dagar in på semestern, vi befann oss i San Francisco och på radion spelades superhiten Get Down Tonight från 1975 med KC And The Sunshine Band. Efter det så satt låten fast i hjärnan som en flottig fläskkotlett mot kakel och jag nynnade på den i flera dagar.
Betyg: 5 av 5 vargar

04. Phil Collins - In The Air Tonight
Det här var en av dom låtarna jag hade med mig i min telefon, jag spelade den på repeat tills öronen hotade med öroninflamation. Låten "In The Air Tonight" spelades i tv-serien Miami Vice så jag spelade den när jag gick omkring och fotade i Miami. Knasigt, jag vet, men väldigt känslosamt på något vis. Fråga mig inte hur. Låten kommer alltid ha en plats i mitt hjärta och jag kommer minnas tillbaka på Miami varje gång jag hör den. Senare hörde jag också denna låt på en restaurnag när vi satt och åt. Mäktigt!
Betyg: 5 av 5 vargar

05. Katy Perry - E.T. (Benny Benassi Radio Edit)
Den här hörde jag aldrig på radion utan på Miami Beach i Miami. Det var något jippo av något slag och på en scen stod en DJ och vände på plattor, plötsligt hör jag något som min sjukt dåliga musiksmak kippade efter andan efter. Jag lyssnade noga på låttexten och skrev ner den. På hotellet så letade jag efter låten, men jag hittade bara originalet - som sög. Så jag fick vänta med låten tills jag kom hem, efter att ha lyssnat på en hel del remixer hittar jag den till slut, det var Benny Benassi - så klart.
Betyg: 4 av 5 vargar

06. Ellie Goulding - Anything Could Happen
Den här började jag reagera över nästan på slutet av resan, efter en massa googlande efter låttexten så hittade jag den till slut. En helt underbar låt som jag älskar att lyssna på när som helst.
Betyg: 4 av 5 vargar

07. Pink - Try
Om det var någon låt som spelades om och om igen på amerikansk radio så var det denna och jag förstår ju varför. Det här är inte bara det bästa Pink gjort, utan det är även en dunderhit som jag kommer spela länge, väldigt länge. Kom igen nu - try!
Betyg: 4 av 5 vargar

08. The Wanted - Glad You Came
Om Pinks låt var den mest spelade under vår resa så var The Wanted´s låt "Glad You Came" den näst mest spelade låten och jag förstår ju varför, den är riktigt bra och jag nynnade på denna i flera dagar.
Betyg: 4 av 5 vargar

09. The Gap Band - You Dropped A Bomb On Me
Jag vet inte när på resan den dök upp, men jag hörde låten för första gången i tv-spelet Grand Theft Auto: San Andreas och jag älskade den då, sen föll den i glömska. Men tack vare amerikansk radio så älskade jag den igen. Grymt bra låt från 1982.
Betyg: 4 av 5 vargar

10. Lana Del Rey - Summertime Sadness
Den här stod på repeat hemma hos mig långt innan resan, dess vemod och helt underbara refräng är helt outstanding. I USA så tror jag att jag hörde denna på ett av dom Starbuckscaféer jag besökte. Då fick den en nytändning, så klart, och nu går den varm - igen. Låten har fyrtio miljoner besök på Youtube.com, inte illa. Sen är ju Lana otroligt vacker, nästan så att man blir lite kär.
Betyg: 4 av 5 vargar

11. Alex Clare - Too Close
Här kommer det äntligen lite dubstep, men det är ganska lite. Låten är riktigt skön och har en plats i minnet från USA. 23 miljoner besök har den på Youtube.com
Betyg: 4 av 5 vargar

12. OneRepublic - Good Life
Nej det är inget mellanslag mellan One och Republic, det ska tydligen vara så där ihopsatt, men vad gör det bär deras låt är riktigt bra. "Good Life" spelades också riktigt flitigt i amerikansk radio. Jag gillar verkligen refrängen och vem visslar inte med i stycket där dom visslar?
Betyg: 4 av 5 vargar

13. Fun. - We Are Young feat. Janelle Monáe
Det är något med den här låten som jag gillar, jag kan inte sätta fingret på vad. Men jag gillade den inte så mycket innan jag åkte, men när vi åkte genom USA och denna spelades om och om igen, ja då fick den en annan betydelse.
Betyg: 4 av 5 vargar

14. The Script - Hall Of Fame
Den här gick på svensk radio innan jag for och även denna var helt ointressant för mig, men sen hände något när man satt där och såg på USA genom rutan och denna spelades. Den är bra.
Betyg: 4 av 5 vargar

15. Nicki Minaj - Va Va Voom
Den här låten är riktigt bra, men det var också den svåraste att googla fram, först provade jag med "boom boom" utan resultat och när jag nästan hade gett upp så hittade jag den. Nicki Minaj gör det igen.
Betyg: 3 av 5 vargar



Jag hörde mycket bra musik i amerikansk radio

2 kommentarer:

  1. Haha först svarade jag på mail nu svarar jag på din kommentar. ;-)

    M-tavlan (affisch som jag satt ram kring) minns jag inte vart jag köpte. Har haft den i många år :))

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha. Mycket svarande idag :)
      Tack för din kommentar :)

      Radera