tisdag 29 december 2015

Mitt 2015

Året 2015 är snart över och det har varit ett bra år för mig, det beror främst på att jag har fått varit frisk. Jag är snart 45 år gammal och det händer att jag tänker på hälsan, för utan hälsan kan man inte jobba och kan jag inte jobba så kan jag inte resa. Jag kan bli riktigt rädd när jag tänker på hur det vore att inte kunna resa, i mars i år var det nära att jag slutade jobba. Mina kunder höll på att ta livet av mig och jag kunde inte koppla från jobbet när jag kom hem på kvällarna, grubbel ledde till sömnlöshet och sömnlösheten blev till vrede. Som tur är har jag en chef som lyssnade på mig och förstod vad som höll på att hända med mig. Tack TJ. Att resa är nog det enda som jag lever för, för om jag inte hade någon ny resa att se fram emot så hade jag aldrig orkat med mitt jobb.

Den 12 januari i år åkte jag till USA i fyra veckor och jag hade turen att få köra en Ford Mustang från västkusten till östkusten, det var dock nära att jag fick en ny Chevrolet Camaro vid biluthyrningsfirman, jag vägrade och fick en ett år gammal Mustang istället. Det var en fantastisk USA-resa, men att köra 800 mil från kust till kust kommer jag inte göra om på länge. Det tar för lång tid och det är för dyrt, men jag kommer att resa oftare till USA från och med nu, i två veckors perioder. Den 3 september reste jag till Italien för att se på Formel 1, jag besökte Bergamo, Monza och Milano. Jag reser till Australien i början på 2016 och det här blir min sista resa dit på många år, jag känner att jag (nästan) är klar med Australien. Anledningen till detta beslut att det också är för dyrt, men nästa gång som jag ska till Australien blir det en tur till Nya Zeeland också.

Jag drömmer fortfarande om Påskön och kanske tar jag mig en tur dit från Miami i framtiden, om Gud vill så kommer jag att göra tre resor under 2016. Planer på en ny USA-resa med Kim och hennes söner i augusti har funnits länge, med andra ord kommer jag ha tömt sparkontot nästa år. Det gäller att passa på som min gamle far säger till mig varje gång som jag presenterar ett nytt resmål för honom. Jag vill passa på att tacka alla er som besöker min blogg ibland, jag förstår ju att min blogg blir riktigt tråkig när jag inte reser. Vem tusan vill läsa om någon som bara sover, äter, skiter, och jobbar? Jag får också passa på att tacka alla högre makter, goda andar och alla andra som håller ett vakande öga på min hälsa så att jag kan fortsätta jobba och fortsätta resa. Tack!

Kvartal 1:
3/1 - Gick på semester
12/1 - Reste till USA
6/2 - Kom hem från USA
5/3 - Årets första inlines-tur
11/3 - Kommunen sopar upp grus
16/3 - Hittade första tussilagon

Kvartal 2:
16/4 - Hittade första vitsippan
1/6 - Bokar resa till Italien
8/6 - Kollegorna gick på semester, jag jobbade min femte sommar på raken.
12/6 - Skolavslutning och junis enda varma dag. Över 25 grader.
13/6 - Magnus Härenstam avlider
18/6 - Bokar en resa till Australien nästa år
19/6 - Midsommaren regnar bort

Kvartal 3:
2/7 - 30 grader varmt, regn redten av juli
3/9 - Reser till Italien, besöker Bergamo, Monza och Milano
8/9 - Kommer hem från Italien

Kvartal 4:
6/10 - Årets sista inlines-tur, det blev en 7 månader lång säsong
9/10 - Köper iPhone 6s, min tredje Iphone
1/10 - Sverige får nya sedlar
28/12 - Bestämmer mig för att åka till Miami i maj 2016 och jag bokar hotell.

Det har varit ett fantastiskt bio-år om man jämför med tidigare år, aldrig har jag gått på bio så ofta som jag gjorde under 2015. Tom Cruise var tillbaka med del fem i hans fantastiska filmserie om Ethan Hunt. Även James Bond var tillbaka och med en film som chockade mig, grymt underskattad film. Men årets bästa biobesök stod Harrison Ford för, jösses vilken återkomst för Star Wars! Bästa Star Wars-filmen sedan 1983 enligt mig.

Biofilmer:
Terminator: Genisys (3/5 vargar)
Mission Impossible: Rogue Nation (4/5 vargar)
James Bond: Spectre (5/5 vargar)
Star Wars VII: The Force Awakens (5/5 vargar)

Om bioåret har varit det bästa på väldigt länge så är det ingenting mot vad tv-spelsåret var. Snake var tillbaka i Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, vackrare spel har jag aldrig spelat. Svenska spelstudion släppte äntligen sitt Just Cause 3 som var riktigt kul, på återvinningslistan gillade jag Mega Man-spelen från NES-tiden, Residen Evil HD från PSX-tiden, Uncharted: The Nathan Drake Collection från PS3 samt Ultra Street Fighter IV också det från PS3.

TV-spel:
Ultra Street Fighter IV (4/5 vargar)
Resident Evil HD Remaster (3/5 vargar)
Just Cause 3 (4/5 vargar)
Batman: Arkham Knight (3/5 vargar)
MGS V: The Phantom Pain (5/5 vargar)
Uncharted: The Nathan Drake Collection (4/5 vargar)
Mega Man Legacy Collection (4/5 vargar)
Call of Duty: Black Ops III (4/5 vargar)- Hämtar en Mustang i San Francisco

- San Francisco

- Los Angeles

- Las Vegas

- Route 66

- Grand Canyon

- Dallas (Southfork Ranch)

- Miami

- New York

- Godkänd säsong trots allt

- Årets bild. Foto: Google

- Jag träffar Markus på Monza - stort

- En svensk sommar

- Bra film (4/5 vargar)

2 kommentarer:

  1. Tack, alltid roligt med tillbakablickar :) Ska skriva min snart...och kanske knäppa ett kort på x-boxen ;)

    SvaraRadera