torsdag 28 januari 2016

Australienresan 2016-01-28

Alice Springs, NT, Australien
Idag gick jag upp när klockan var 07:30, jag tog min laptop och säkerhetskopierade alla mina foton som jag tagit dom senaste två dagarna. Vandrarhemmets internet är fortfarande nere, jag som är internet-beroende är så klart helt förstörd. Jag går sedan bort till tågstationen och inväntar det världsberömda tåget The Ghan. Klockan 08:44, hela 25 minuter för tidigt, dyker det plötsligt upp. Jag tar några foton och sedan går jag in till stan, en promenad på fem minuter. En av stans gallerior har gratis wi-fi så jag passar på att publicera kommentarerna i bloggen och jag vill passa på att tacka alla som läser och kommenterar min blogg. Det är lika roligt varje gång någon kommenterar min blogg. Tack!

Sen äter jag en tidig lunch, det blev kebab klockan 09:45. Efter att ha tillbringat nästan två timmar på stan går jag hem. Jag passerar tågstationen på vägen hem och tar lite fler kort på The Ghan. Väl hemma igen så hämtar jag mina inlines för att ta en tur bort till Heavitree gap. Här kan man få riktigt bra kort på The Ghan när det passerar, det tar mig femton minuter att rulla ut till Heavitree gap från vandrarhemmet. Tåget ska lämna stationen klockan 12:45 och efter en stunds väntan dyker det upp. När väl tåget kommer så har jag glömt att ställa om kameran från självutlösaren, det blev inga bilder. Snopet. Men det är ju bara ett tåg och jag har flera foton på det redan hemma i byrålådan.

Så jag rullar hem igen, det är 34 grader varmt och tillbaka på vandrarhemmet svettas jag som en dåre. Vandrarhemmets internet är fortfarande nere och det har det varit i ett dygn nu och det är så klart jäkligt irriterande. Innan jag flög till Alice Springs så befann jag mig i Adelaide, där blev jag vän med en kille som heter Manuel. Han ska komma till Alice Springs idag, vilken tid vet jag inte. Han har inte Facebook och vi kommunicerar bara via mejl, han ska dock ha bokat rum på samma vandrarhem som mig så vi får väl se om han dyker upp. Plötsligt står han bara där, vi börjar snacka om hans äventyr ut till Uluru och Kongs Canyon. Han berättar om att han och några polare ska gå på en pub senare i kväll och han frågar om jag ville vara med. Jag tackar ja.

Sen hör Christopher av sig, han frågar om han ska hämta mig på vandrarhemmet eftersom vi har planerat att äta middag. Jag säger hej då så länge till Manuel och Christopher hämtar upp mig utanför vandrarhemmet. Men först åker vi till en frisör eftersom Christopher behöver klippa sig. Sen åker vi till Subway och äter en baguette. Vi sitter och pratar om allt möjligt i ett par timmar, mest om mina chanser att få stanna här. Han föreslår att jag ska åka till Motor Vihicle Registry (MVR) i morgon och kolla om jag kan omvandla mitt svenska körkort till ett australiensiskt körkort. MVR-kontoret ligger precis bredvid Christophers trucksopp så det är det första jag kommer att göra i morgon. Enligt Christopher så finns det gott om jobb i Alice Springs, men en sak i taget.

Jag har inga förhoppningar alls om morgondagen, men jag har i alla fall försökt. Sen skjutsade Christopher hem mig till vandrarhemmet och jag bytte kläder och gick till stan för att träffa Manuel och hans kompisar som han fick när han var till Uluru. Jag träffar på Manuel som står vid baren, vi pratar om allt möjligt. Han for iväg till Kangaroo Island efter det att jag flög hit till Alice Springs. Vi snackade en hel del om Australien och om att resa ensam. Jag älskar ju att resa själv, Manual tycker tvärtom. Klockan 22:30 lämnar jag Manuel och hans vänner, trots att det är sent väljer jag att promenera hem.

Femton minuter senare är jag hemma. I morgon är det sista dagen i Alice Springs för mig, jag flyger till Melbourne på lördag. Jag är så klart deppig och ledsen, jag vill stanna kvar här. Men och andra sidan så väntar mina vänner Daniel och Eva i Melbourne och vi ska ut på äventyr, jag ser fram emot att få träffa dem igen. Nu är klockan snart 23:30 och det är dags att duscha och sova.

Djurparks-chef åttalas efter vargattacken
Den 17 juni 2012 hittades en 30-årig kvinna död i ett av varghägnen på Kolmården. Sedan dess har en omfattande utredning pågått om vad som egentligen gick fel i varghägnet. I dag klockan 11:00 väcktes åtal. Både Kolmårdens djurpark och den dåvarande zoologiske chefen Mats Höggren åtalas för arbetsmiljöbrott innefattande grovt vållande till annans död skriver Aftonbladet. Mina tankar är hos kvinnans anhöriga och hos dom vargar som attackerade kvinnan. Vargar är rovdjur och det får vi aldrig glömma. Vad som hände med vargarna som attackerade kvinnan vet man inte, men att dom är oskyldiga i den här frågan är något som jag står för.

Källa:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/krim/article22163878.ab

- The Ghan rullar in

- Vackra Alice Springs

- Väggmålning bakom Coles-butiken

- Min vän Manuel. Take care buddy!

8 kommentarer:

 1. OM du skulle bosätta dig i Australien, är det i Alice du vill bo då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra fråga. Det är mycket lättare att hitta jobb och bostad i Alice. Fick jag välja väljer jag nog Sydney, bara för att det finns stränder där. Det gör det inte i Alice

   Radera
 2. Måste bara testa det här med namn o googlekonto när man kommenterar! ;-)

  SvaraRadera