onsdag 27 januari 2016

Australienresan 2016-01-27

Alice Springs, NT, Australien
Jag vaknade klockan 03:00 i natt av att någon stod och skrek och slog i skåp någonstans på vandrarhemmet, jag är otroligt lätt-väckt och ibland är det till en nackdel. Killen som skrek och levde rövare hade förmodligen firat nationaldagen med lite för mycket öl. Jag försökte somna om, det gick naturligtvis inte. Två och en halv timme senare, när klockan var 05:30 gav jag upp. Klockan 05:40 snörade jag på mig mina inlines och drog jag iväg söderut, jag ser solens morgonstrålar bortanför trädens vita stammar. Det är otroligt vackert här och jag känner mig både glad och lycklig över att fått ha bevittnat denna vackra morgon. En katt blir livrädd och försöker gömma sig, en blek svensk på inlines var nog mer än vad katten behövde den här morgonen.

Klockan 07:45 är jag tillbaka på vandrarhemmet, det är nu 28 grader varmt och temperaturen ökar 3 grader för varje timme som går. Det är sjukt konstigt att det är så här varmt så här tidigt på morgonen, i Sverige får man vara glad om det blir 28 grader mitt på dagen under sommaren. Jag går ner på stan och köper några t-shirts, äter en kebab och går till bort till busstationen. Jag hoppar på bussen mot truckstoppet när klockan är 10:15, men här ute var det dött idag. Jag ringer efter min taxichaufför Charles när klockan är 11:30 och jag åker tillbaka till stan. Charles frågar om jag är intresserad av några lastbilar som står lite avsides, yes svarar jag. Jag fotar två lastbilar som jag aldrig sett tidigare. Charles berättar att han har varit pilot, det blev dock en på tok för dyr hobby så han la av.

Väl framme på stan så går jag runt och letar efter skor, jag vill ha ett par vita Converse och jag hittar till slut ett par inne på Inter Sport. Sen går jag hem, jag kände mig lite trött så jag tog en dusch och sov en stund. Klockan 15:00 klev jag upp och gick ner på stan, vandrarhemmets wi-fi är nere. Med tanke på hur segt det är så märker man ingen skillnad på om det fungerar eller ligger nere. På stan käkade jag kebab till middag och sen gick jag runt lite i butikerna samtidigt som jag använde stans wi-fi som är gratis. Sen gick jag hem och la mig och sov.

- Det är 1498 km till Darwin och 1538 till Adelaide från Alice

- En otroligt vacker morgon

- En insekt av något slag

- Besökte en urgammal kyrkogård 

- Dagens blomma

4 kommentarer:

  1. Dagens blomma är en Oleander- Nerium, den är giftig så ät den inte :) Väldigt fina bilder idag tycker jag, gillar morgonbilden mest :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag lovar att inte äta den. Tack. Kul att du gillade mina foton :)

      Radera
  2. Aha! Äntligen kom jag på hur man lämnar en kommentar på din blogg. Tompa, din blogg har nu blivit standard för mig att läsa varje natt efter jobbet. Kommer hem, tar en fika och läser din blogg. Den är bra. Men jag blir lite orolig kompis. Du skall inte äta kebab varje dag. Då kommer du att se ut som mig snart ;) Hahahaha. Skojar bra. Bra blogg. Bra bilder. (ställ upp megapixeln! ) Bra underhållning på natten. Mera bilder, mera bilder :) Over and out . MvH Tommy

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men åh, det var snälla ord från dig kompis. Tack så mycket :) Jag åt ingen kebab idag. Haha. Megapixeln bestämmer blogger.com tyvärr :( Jag måste vara lite försiktig med bilderna då blogger.com spärrar mitt bild-konto annars :( Fler biler finns på Instagram och på facebook.com/ensammavargen.nu
      Tack för att du besöker bloggen och tack för kommentaren :) In and out. Med vänlig hälsning: Tomas

      Radera