torsdag 5 oktober 2017

USA-resan 2017-10-05

Litchfield, Illinois

Vi vaknar upp på motellet Super 8 i den lilla staden Litchfield. Efter att ha tryckt i oss frukost, bestående av vitt bröd, packar vi Mustangen och drar. Idag är det Adams tur att köra vår älskling och vi sätter kurs söderut mot St. Louis. Det regnar idag också. Överallt ser vi flaggor på halv stång efter dödskjutningen i Las Vegas.


Mount Olive, Illinois

I Mount Olive hittar vi en vacker liten Shell-station som vi fotar. Den står längs med Route 66 som byggdes 1930. Jag älskar att åka längs med Route 66 och hitta dom här vackra sevärdheterna. I en av byarna hittar vi en mycket gammal bro som heter Old Chain of Rocks Bridge och den går över floden Mississippi. Den är i väldigt dåligt skick och den är avstängd för biltrafik. Jag och Adam går från den ena sidan till den andra, ungefär mitt på bron svänger den kraftigt och intill bron så finns det två byggnader som står i floden. Vi åker vidare och nu åker vi på en modern bro över floden Mississippi och det innebär också att vi byter delstat. Från Illinois till Missouri och nu är alla bruna Route 66-skyltar blåa istället.

St. Louis, Missouri

Strax efter vårt delstatsbyte så kör vi fel. I bland ör det riktigt frustrerande att åka rätt på Route 66. Efter att ha styrt Mustangen åt rätt håll så rullar vi till slut in i St. Louis. Här fotar vi den berömda bågen, den är riktig hög. Det går att åka upp i den, men vi väljer att åka vidare. Vädret har nu blivit bättre, det har slutat regna och det är 29 grader varmt. I staden Eureka stannar vi vid en turistinformation. Här jobbar en man som är mycket trevlig, vi pratar en stund, mest om tråkiga Sverige. Han tycker att vi pratar bra engelska. Sen far vi vidare och vid en pizzeria som heter Domino’s Pizza stannar vi till för att äta mat.


Cuba, Missouri

Det dåliga vädret tillsammans med grusvägar har gjort ”min” älskling skitig. Idag svängde vi in på en biltvätt för att tvätta Mustangen. Jag är, på riktigt, kär i henne. Jag har aldrig sett en vackrare bil, enbart strålkastarna gör mig knäsvag. Bilen är full med pornografiskt innehåll och jag vill ta med hennes hem.


Fanning, Missouri

I det lilla samhället Fanning ser vi plötsligt den gungstol som vi har letat efter. Det som gör den här gungstolen så speciell är att den är gigantisk, den var världens största gungstol fram till år 2016. Vi tar några foton på den och sedan drar vi vidare. I byn Saint James hittar vi på ett litet mysigt motell som heter Economy Inn, Adam svänger in och jag går in och bokar ett rum för 62,07 dollar. I svenska pengar är det cirka 496 kronor för två personer. Den här tiden på året är det väldigt lätt att få tag på rum och det är också billigare då det inte är någon turistsäsong. Idag har vi kört totalt 32,8 mil. I morgon är det min tur att ratta min flickvän, förlåt, Mustang. Det kommer att bli en lång natt.


Idag besökte vi följande städer längs med Route 66:


ILLINOIS:

Litchfield

Mt. Olive

Livingston

Hamel

Edwardsville

Further Afield

Mitchell


MISSOURI:

St. Louis

Kirkwood

Times Beach

Eureka

Allenton

Pacific

Gray Summit

Villa Ridge

St. Clair

Stanton

Sullivan

Bourbon

Cuba

Fanning

Rosati

St.James


















4 kommentarer:

  1. Hej va fint det är macken påminner om förr tillbaks njut av varje sekund va rädd om er kram😯❤

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej. Ja macken är gammal. Route 66 är en gammal väg som byggdes på 30-talet så mycket vi ser längs vägen är gammalt. Vi är fädd om oss. Kram ❤️

      Radera
  2. Svar
    1. Haha. Jag ska försöka :)
      Tack för att du läser <3

      Radera