lördag 14 oktober 2017

USA-resan 2017-10-13

Winslow, Arizona

Vi vaknar tidigt idag och efter att ha ätit frukost på motellet så placerar vi våra svenska rumpor i den nytvättade Mustangen och drar iväg västerut. Vi hittar en plats som heter Two Guns och här finns rester av vackra stenruiner, vi går omkring och vi hittar på en grotta som vi inte går in i. Det är fredagen den trettonde och vi ska inte ställa till med något. Sen åker vi en liten bit och vi hittar på en plats som heter Twin Arrows Trading Post och det enda som finns här en två gigantiska pilar nerstuckna i sanden, dessa är otroligt vackra mot den blåa himlen. Efter en stunds körning är vi framme i Winona.


Winona, Arizona

Vi rullar in i det lilla samhället Winona som ligger vackert bland berg och längs vägen står det tallar med otroligt långa barr. Här hittar vi på en gammal bro som heter Truss Bridge som vi fotar. I låten ”Route 66” med x finns en vers där staden Winona omnämns, textraden går ”Don’t forget Winona”.  Staden Winona är otroligt liten och om man inte vet var den ligger så vet man inte om att man har passerat den. I Winona passar vi på att tanka för 200 kronor, det är dyrt att tanka här så vi tankar inte fullt. 


Flagstaff, Arizona

I staden Flagstaff letar vi reda på en staty som heter Lumberjack Giant, den föreställer en skogshuggare. En korp, som låter som korpar gör, håller oss sällskap under tiden som vi fotar. Vi åker omkring en stund  i Flagstaff och vi har nu kört 350 mil totalt sedan vi plockade ut Mustangen i Chicago. Jag och Adam bestämmer oss för att göra en avstickare till Grand Canyon, men först tankar vi fullt för 105 kronor


Grand Canyon, Arizona

Vi betalar 30 dollar i inträde till den södra delen av Grand Canyon National Park. Trots att det här är mitt andra besök så blir jag imponerad av det gigantiska naturfenomenet, det går inte med varken ord eller bilder att beskriva hur vackert Grand Canyon är. Luften här uppe är tunn och jag börjar blöda näsblod, som tur är så går det över på en gång. Efter att ha tagit 4 miljoner foton drar vi mot staden Williams. På väg mot Williams ser vi röken från en stor skogsbrand, det visar sig vara en kontrollerad  brand  som man satt igång.


Williams, Arizona

Vi rullar in i staden Williams på eftermiddagen och det är dags för både mat och husrum. Men här går vi på en nit, när vi kollar runt på nätet så kostar en natt i snitt 1500 kronor. Efter ett tag hittar Adam på ett motell strax utanför Williams som vi bokar, här kostar en natt 760 kronor. När vi dragit in väskorna på rum 121 så åker vi in till stan och till en restaurang som heter Rod’s Steak House, den har funnits längs med Route 66 sedan 1946. Här äter vi middag. Route 66 går rakt igenom staden Williams och här finns det restauranger, motell och souvenirbutiker. Här köper jag en cd med native-musik och Adam köper en cowboyhatt. Williams var den sista staden längs med Route 66 som fick den större motorvägen Interstate 40. Den 13 oktober 1984 stod motorvägen utanför Williams klar. Vilket märkligt sammanträffande att vi besöker Williams just den 13 oktober, exakt 37 år senare.


Idag besökte vi följande städer längs med Route 66:


ARIZONA:

Winslow

Leupp Corners

Dennison

Meteor City

Rimmy Jims

Two Guns

Twin Arrows

Winona

Cosnino

Flagstaff

Bellemont

Parks

Williams








 





























6 kommentarer:

  1. " williams är den stad"...som vaddå? Du kan ju inte sluta skriva mitt i en mening? Tvärsomnade du? ;) Jättefina bilder! Gillar verkligen den med en fågel på. Och gud vad jag skulle vilja vara med er :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha. Motellet har knappt något internet så jag gav upp.
      Kul att du gillar dom :)
      Släng dig på ett flyg ;)

      Radera
    2. Nä, jag förstår, ibland är uppkopplingarna så värdelösa utomlands. Ingen idé att åka nu...ni ska ju snart hem ..

      Radera
  2. Otroligt fint det värkar vara lycklig ni måste vara hare' kram😉😉❤❤

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack mamma. Vi har det bra :)
      ❤️❤️❤️❤️

      Radera