söndag 15 oktober 2017

USA-resan 2017-10-14

Williams, Arizona

Idag var vi uppe med tuppen och efter att ha hängt på sadelväskorna på Mustangen så drog vi iväg in till stan för att äta frukost på Wild West Junction, här beställde jag in en omelett och rostat bröd för 100 kronor. Innan vi åker vidare så går vi omkring en stund i Williams, vi köper på oss lite mer skit. Strax efter att vi lämnat Williams bör det iväg neråt, jag har aldrig tidigare kört på en så lång nerförsbacke. När vägen planar ut breder sig ett otroligt vackert landskap upp, gult gräs, blå himmel och höga berg följer med oss en bra stund


Seligman, Arizona

Vi rullar in i staden Seligman och det här är en klassisk stad längs med Route 66. Här bor 

Angel Delgadillo som grundade ”Historic Route 66 Association of Arizona” för att försöka bevara Route 66. Utan Angel hade Route 66 inte sett ut som det för idag, vi besökte hans butik för att få en skymt av den 90 år gamla mannen. Det enda vi hittade var en pappfigur av Angel. Vi köper en massa souvenirer och vi fotar neonskyltar. 


Utanför en av butikerna står en man med två livs levande hästar. Han förklarar att vi får hoppa upp i sadeln om vi vill och det vill vi, mannen tar några foton och vi ger han en peng till hö. Det här var mitt andra besök i den mysiga staden Seligman. Sedan kör vi på den längsta raksträckan som jag någonsin har kört på, uppskattningsvis var den fem mil lång. Efter många mils körning ser vi Giganticus Headicus efter vägen, vi stannar och fotar det gröna huvudet, köper läsk och drar vidare.


Kingman, Arizona

Strax före staden Kingman ser jag någonting som jag känner igen, det är en lada med en Route 66-skylt som jag fotade år 2012. Då körde jag en silvrig Mustang. Jag har länge undrar var den där ladan stod, men idag fick jag äntligen svar. Vid den här ladan finns en bensinstation och vi tankade fullt för 170 kronor. I Kingman stannar vi på motellet El Trovatore Motel för att fota deras neonskylt samt en mast med motellets andra  neonskylt. Sen kör vi i många mil tills vi kommer fram till Cool Springs Cabins, en man som kallar sig för Crazy Jay’s driver en souvenirbutik här och butiken ligger otroligt vackert bland höga berg. Här visar mätaren i Mustangen att vi har kört 400 mil sedan vi hämtade ut den i Chicago, Mustangen har även varit igång i totalt 75 timmar under den här tiden.


Vi lämnar Crazy Jay’s och kör mot staden Oatman och det är nu som jag börjar tappa hakan, vi kör på serpentinvägar genom det vackraste landskapet jag någonsin har sett. Igenom klippiga berg och djupa dalar ringlar sig Route 66 och på dom tväraste partierna får man bara köra i 24 km i timmen. Jag häpnar över hur vackert det är här och trots att jag lider av självutnämnd ADHD så skulle jag kunna stanna kvar här i en hel dag och bara njuta av att vara omringad av naturen. Plötsligt står en åsna bredvid vägen som står och tuggar på en torr kvist.


Oatman, Arizona

Staden Oatman är ganska unik. En gång i tiden fanns här en guldgruva och i gruvan använde man åsnor, när gruvan slog igen så lämnade man åsnorna vind för våg. Dessa förökade sig och idag springer det omkring åsnor runt omkring på gatorna i Oatman. Hela staden ser också ut att vara hämtad ur en cowboy-film då nästan alla byggnader ser ut att vara byggda som salooner. Efter att ha gått omkring och klappat söta åsnor och klivit omkring i åsnebajs så åkte vi vidare ut i Mojaveöknen.


I backspegeln så ser vi dom vackra bergen bli mindre och mindre. Efter en stunds körning i Mojaveöknen ser vi en målad Route 66-logga i gatan, vi stannar Mustangen och vi tar några foton. En man som kommer körandes i en brun Mercedes med rutan nervevad skrattar åt oss, han tyckte nog att vi var knäppa. Vi tar oss igenom Mojaveöknen och vi bevittnar en vacker solnedgång, trots att solen är på väg ner så är det 27 grader varmt ute.


- KALIFORNIEN -

Plötsligt dyker Coloradofloden upp och efter att ha kört över den så rullar vi in i delstaten Kalifornien, det är den sista delstaten på vår Route 66-resa. Vi har nu besökt delstaterna Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona och Kalifornien. Strax efter bytet av delstat måste vi köra igenom en kontrollstation, när vi kommer fram till mannen i kontrollen så stannar han oss. Det enda han frågar är var jag har köpt min vita Route 66-keps, sedan låter han oss åka vidare. Vi är sena i vår tidtabell så vi bestämmer oss för att köra betydligt längre än vad vi tidigare gjort.


Ludlow, Kalifornien

Efter att ha kört i flera timmar i Kalifornien så stannar vi till i en by som heter Ludlow, här letar vi efter någonstans att bo över natten. På en bensinstation bokar vi ett rum på Ludlow Motel som är byns enda motell och det ligger tvärs över gatan. Vi får rum nummer 6, vi släpar in resväskorna och kollar lite på tv. Jag räknar ut att jag har kört 50 mil idag, att sitta och nöta 50 mil i en Mustang är en bagatell. Mitt rekord i en Mustang är 91 mil på en dag. I morgon kommer vi förmodligen att komma fram till Los Angeles som är den sista staden vi kommer att besöka på den här resan. Route 66 slutar nämligen ute på piren på Santa Monica Beach.


Idag besökte vi följande städer längs med Route 66:


ARIZONA:

Williams

Ash Fork

Seligman

Audley

Pica

Yampai

Peach Springs

Truxton

Crozier

Valentine

Hackberry

Logasville

Kingman

McConnico

Goldroad

Oatman

Golden Shores

Topock


KALIFORNIEN:

Needles

Homer

Goffs

Fenner

Essex

Cadiz Summit

Chambless

Amboy

Bagdad

Siberia

Ludlow





































4 kommentarer: