fredag 2 mars 2018

Torsdagen den första mars 2018

Det var meningen att jag och Lena skulle åka till IKEA i går, men jag fick avboka eftersom jag var så fruktansvärt yr, svag och hade berikats med en huvudvärk från helvetet. Efter ett par timmar var huvudvärken ännu värre och det kändes som att jag skulle spy, jag ringde sjukvårdsupplysningen och fick tips om att ta två stycken Alvedon och en Ipren. Hon på sjukvårdsupplysningen tyckte jag skulle uppsöka vårdcentralen om det inte blev bättre. Jag hasade mig försiktigt ut i köket och tog dom tabletter som kvinnan på sjukvårdsupplysningen hade sagt att jag skulle ta.

En kvart senare låg jag på toaletten och bad till porslinsguden. Jag spydde som en alkoholförgiftad fjortonåring och för den här rappliga tantfarbrorn blev det här en stund att minnas. Jag kräktes upp allt jag någonsin tryckt in i truten, jag tror till och med att jag såg mitt betyg från gymnasiet försvinna ner i toaletten. Om jag var svag och yr innan så var det ingenting emot hur jag kände mig när jag lämnade badrummet. Huvudvärken blev bara värre och värre och det var väldigt nära att jag ringde 112.

Det sägs om att man blir sjuk tre gånger på kort tid så är det max vad kroppen klarar av, det här var min tredje gång på väldigt kort tid som jag blev sjuk och med den huvudvärk jag hade så var jag beredd att lämna jordelivet. Min vän Lena hörde av sig strax före midnatt och frågade om hon hon skull handla något åt mig, hon är så sjukt omtänksam, hon kom förbi med lite mat som jag satte i mig och en stund senare mådde jag mycket bättre.

Idag kände jag mig bättre, fast jag var fortfarande svag som en gumma. Jag bestämde mig för att jobba men att gå till jobbet var bara att glömma. Jag bokade en taxi som hämtade upp mig exakt klockan 15, det gick bra att jobba. Vid midnatt, när det var dags att gå hem, var det sjutton jävla minusgrader ute och innan jag kom hem så trodde jag att min sista stund var kommen, helvete va kallt det var. Väl hemma stod det en ambulans utanför min lägenhet och ett tag funderade jag på om jag skulle passa på att hoppa in och vråla ta hand om mig!


- Mina bästa vänner just nu

2 kommentarer: