fredag 14 december 2018

Jag reser ensam till Nya Zeeland

Jag reser ju, som bekant, till Nya Zeeland i början på januari nästa år. Ja, det är ett jävla tjat om det just nu, jag vet. Det händer fortfarande att folk reagerar på att jag reser helt ensam, det vill säga utan resesällskap. Jag har länge hävdat att resa ensam är det bästa sättet att resa, bara för att man reser ensam så är man ju aldrig själv för det finns alltid någon att prata med eller umgås med. En fördel med att resa ensam är att man slipper kompromissa med sitt resesällskap, jag kan gå och äta på samma restaurang flera dagar i rad om jag vill, jag bestämmer också vad jag vill besöka eller när jag vill besöka det. Här är mina anledningar till varför jag ofta reser utan sällskap.

01. Tid med dig själv
Att resa själv är som terapi, man har tid med att fundera och man kommer ofta fram till bra beslut. Hemma så har man aldrig riktigt tid med sina tankar då man har fullt upp med jobb och sysslor, man kommer till insikt med saker och ting, man får en bättre självkänsla.

02. Jag bestämmer
Jag bestämmer själv vart jag ska resa och vilka platser som jag ska besöka. Det är skönt att slippa ta hänsyn till andras önskemål och förslag. Jag kan till exempel äta på vilken restaurang jag vill, när jag vill och hur länge jag ska sitta och äta.

03. Social
När man reser själv så har man ingen vän som kan hjälpa till med att till exempel hitta rätt buss eller tåg, då tvingas man fråga någon okänd människa om hjälp. Man blir mer social och öppen när man reser själv.

04. Språket
Jag reser bara till länder där man pratar engelska, anledningen är att jag vill bli bättre på språket. Jag var inte bra på det i skolan, men tack vare resorna är jag nu mycket bättre på det. Jag älskar verkligen att prata engelska med främmande människor, man lär sig så mycket av det.

05. Självförtroendet
Man måste lösa allt när man reser själv, klara av att lösa problem som plötsligt uppstår. Boka hotell, hoppa på rätt tåg och andra tuffa uppgifter som man kanske aldrig behöver ta tag i hemma i Sverige.

06. Friheten
Frihetskänslan när man reser själv är enorm, känslan av frihet kommer så fort jag står och väntar på tåget till Arlanda. Man har inga måsten. Ingen tvätt som ska tvättas, ingen mat som ska lagas och inget jobb som man måste sköta. Ingens önskemål som jag måste lyssna på. Jag reser vart jag vill och jag är fri.

07. Anonymiteten
Man behöver inte resa långt för att få uppleva den härliga känslan av att vara anonym. Går jag på stan hemma så är det alltid någon jobbig jävel som känner igen en, men på resande fot så får jag alltid vara anonym.2 kommentarer: