söndag 3 februari 2019

Australien-resan 2019-02-04

Alice Springs, NT, Australien
Jag vaknade snuskigt tidigt idag och jag kunde förmodligen ha sovit mer, men jag valde att kliva upp och ta vara på dagen istället. Jag flyger till Melbourne i morgon och jag vill verkligen inte lämna Alice Springs, fast det ska faktiskt bli kul att få träffa mina vänner Daniel och Eva i Melbourne igen. Solen hade precis gått upp när jag lämnade vandrarhemmet och det var en otroligt vacker morgon. Jag stannade till vid ett McDonald’s för att kunna koppla upp mig på deras wi-fi, jag hatar att vara utan internet.

Min vän Cattis i Göteborg har haft kontakt med en lastbilschaufför här i Alice Springs och förra veckan var det tänkt att jag skulle få åka med honom i lastbilen, men jag valde att ställa in eftersom jag inte mådde så bra. Fast idag var det dags, klockan åtta ringde jag lastbilschauffören Andrew som han heter. Han hämtade upp mig i hans bil och vi for iväg till hans företag, CASH som står för Central Australian Sidelifter Haulage.

Han visade mig runt och sen fick jag åka med en av hans anställda, vi levererade en massa öl mitt emot det truckstop som jag alltid hänger på. Föraren berättar att han dricker 10 liter vatten varje dag när han jobbar. Väl tillbaka på Andrews firma så blev jag kvar en stund och vi pratade bara om lastbilar. Jag vill passa på att tacka Chatarina som fixade det här roliga lastbilsåkandet åt mig.

Sen drog jag hem, halvvägs hemma stod det brandmän och eldade gräs, det tog inte många sekunder förrän elden slukade allt i sin omgivning. Det här gjorde att jag plötsligt luktade rök, vilket jag avskyr. Haha. Väl hemma köpte jag en massa vatten och ute på gräsmattan lekte den där söta hunden som jag fotade igår, idag fick jag kasta boll som hon hämtade. Hon håller sig alltid undan från människor så det är kul att hon börjat lite på mig - sötnosen.

Sen gick jag bort till centrum där jag köpte lite souvenirer, det blev en skitsnygg t-shirt från speltillverkaren Rockstar Games och vid stans turistbyrå så häckade jag som en varg runt het gröt för att använda deras wi-fi. Väl hemma igen så hoppade jag i poolen och där låg jag länge och väl, jag kommer att sakna dom här temperaturerna på 40°. Tack för att du besöker mig.


- Andrew Hill



- Åkte med i en amerikansk lastbil



- Här lastar man trailern full med öl



- Brandmännen eldar gräs



- I love her



- Mina kritvita Converse-skor har fått ny färg



- Blomma



- Jag älskar den här



- Min fina t-shirt från Rockstar Games (Malin gillar)



- Tog ett dopp idag igen



- Turistbyrån där jag surfar gratis



- Palm trees and eight



- Alice Springs första sjukhus

2 kommentarer:

  1. Tänk om vi kunde få se så där snygga lastbilar här! 😊

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det hade varit något det. Men dom är hästlängder efter Scania och Volvo tyvärr

      Radera