onsdag 10 januari 2024

Nya Zeeland-resan 2024-01-10

Auckland, Nya Zeeland
Flygresan mellan Singapore och Auckland skulle ta 10 timmar, tog bara 9 timmar och 18 minuter. Jag är jävligt trött och sliten, men det har gått förvånansvärt bra. Gubbkroppen håller ihop än. Efter att ha visat pass, gått igenom säkerhetskontrollen befinner jag mig plötsligt utanför entrén till flygplatsen och i 26 graders värme.

Jag stannar upp i några minuter utanför entrén bara för att ta in allt, nu börjar jag förstå att jag är på Nya Zeeland. Jag hoppar in i en liten buss som tar mig till mitt hotell, President Hotel. Bussresan tar 40 minuter och kostar tvåhundra kronor. Klockan är fyra på eftermiddagen när jag kliver in på mitt hotellrum, jag är trött och är på väg att somna ståendes.

Det blev totalt 24 timmars flygtid och det tog nästan två dygn att ta sig till Nya Zeeland. I stället för att sova går jag ut på en promenad i stan, jag vill vara vaken i ett par timmar till för att hamna i rätt dygnsrytm. Att gå omkring i centrum är inga problem för mig trots min usla lokalkännedom. 

För mitt i stan står det 328 meter höga Sky Tower, går jag vilse är det bara att gå mot det höga tornet, dessutom ligger mitt hotel knappt hundra meter från tornet. Jag fotar lite och bara njuter av den 26 grader varma sommardagen, det här är vad älskar mest av allt - resor och värme.

På ett McDonald’s tar jag mig en burgare och här kopplar jag upp mig på deras wi-fi. Då ringer Leanne Springer. När jag besökte Christchurch år 2019 blev jag bra vän med henne och då jobbade hon i receptionen på det vandrarhem som jag bodde på. Vi la till varandra på Facebook då och nu såg hon på Facebook att jag var på Nya Zeeland och hon frågade om jag skulle komma tillbaka till Christchurch. 

Yes svarade jag och vi bestämde att vi skulle ses på lördag när jag kommer ner till Christchurch, det ska bli riktigt kul att ses igen. Sen går jag tillbaka till hotellet, duschar och fixar lite med mina foton och jag somnar förmodligen direkt efter jag skrivit det här. Tack för att du besöker tomasvarg.se


- Världens största passagerarflyg flög jag med. Två våningar



- Ett rött staket



- Blomma



- Det här fotade jag 2019 också - så läckert Samma hus 2019

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar