fredag 11 januari 2013

USA resan 2013-01-10

Jag vaknar upp till den sista morgonen i New York och till den sista morgonen i USA, allt är över och jag känner mig bara så tom. Jag önskar att det gick att backa tiden, backa till den där kvällen den 18 december när vi landar i San Francisco. Jag går ner på gatan och letar efter en brevlåda där jag postar några vykort till syskonbarnen och sen går jag till Starbucks som ligger vägg i vägg med vårt hotell. Här sitter jag fram till elva då det är dags att gå upp till hotellrummet och packar ner det sista i resväskan. Jag slänger allt som man kan tänka sig för att minska på vikten på resväskan, när jag sen väger väskan med hjälp av den lilla resvågen så väger resväskan precis 23 kilo.

Jag tar farväl att vårt hotell som ligger i korsningen W103 Street och Broadway och klockan 11.45 kommer vår vita Shuffle-taxi och hämtar upp oss framför hotellet. Det
är Sofia och Sara som fixat den och det tackar man för när resväskan väger bly, något som taxichauffören bekräftar när han tar tag i tjejernas väskor. Efter att ha åkt runt på halva Manhattan för att hämta upp folk så kommer vi fram på JFK flygplatsen när klockan är 13.15.

Vi går igenom säkerhetskontrollen klockan 13.40, denna gång fastnar i alla fall inte Sofia i säkerhetskontrollen, gissar att det är enklare att ta sig ut ur landet än in. Klockan 17.20 går vi ombord på Lufthansa's Airbus A330-300. Planet är i ett jättefint skick, allt ser nytt ut och man har ett jättebra benutrymme trots att man åker i Economy class. När klockan är 18.00 lokaltid / 24.00 svensk tid lyfter vi från JFK flygplatsen och från amerikansk mark för att mellanlanda i Munchen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar