tisdag 10 december 2013

Australienresan 2013-12-10

Australienresan 2013-12-10
Klockan 11.35 landar jag på Singapores flygplats. Men nu är det brottom om jag ska hinna byta plan till Perth, jag får springa över en kilometer med packning på ryggen. Det är varmt och hög luftfuktighet så det vart ännu varmare med en massa kläder på sig. Klockan 13:05 lyfter planet så planet mot Perth. Vid 14:45 skakas planet av kraftig turbulens, jag tittar på en flygvärdina och hon ser lite orolig ut. Det var en ordentlig berg och dal-bana som vi fick uppleva och värre skulle det bli. För när piloten försöker landa på Perth flygplats så guppar det ordentligt och jag märker på hastighetsmätaren som finns i skärmen i ryggstödet framför mig att det går fortare än vanligt och jag hinner tänka att nu är det något som inte stämmer. Sen drar piloten på full gas och avbryter landningen. Planet kastas fram och tillbaka och jag hinner fundera på om jag ska få möta han där uppe nu. Tystnaden i planet är total, ingen säger något. Piloten sätter sen ner planet med en duns klockan 18:00 svensk tid, vi är nere och alla applåderar. Jag lever. Piloten ber sedan om ursäkt för att han fick lyfta igen och det berodde på kraftiga sidvindar.

Jag går av planet och går igenom den så kallade stenhårda säkerhetskontrollen när klockan är 01:15. Kvinnan i disken ställer några frågor. Hon undrar vad jag ska göra i Australien. Jag svarar njuta av värmen, hon kollar konstigt på mig. Hon undrar om jag var till Australien 2011, jag förstår att hon sett stämplarna i passet så jag svarar ja. Hon vill veta vart jag ska bo i natt så jag visar upp lappen på vandrarhemmet. Hon är nöjd och jag går för att hämta resväskan. På planet får man en lapp där man ska fylla i en massa saker, som namn och personnummer, men även om man har något ätbart. Eftersom jag har godis med mig så bockar jag i det i kortet och det är nu en ur personalen frågar mig om vad för godis och vill röntga min resväska i en "matröntgen" Jag lägger upp väskan och det är inga problem, jag går ut och den varma australienvärmen slår i mot mig trots att klockan nu är runt två på natten.

Jag går mot taxikön och en man från Indien tar emot mig med öppna armar, jag ar på väg in och sätta mig pa förarplatsen, ratten sitter ju som bekant pa fel sida. Klockan 02:50 kliver jag in på vandrarhemmet The Epires Crown efter att ha betalat 38 AUD för körningen. Killen i receptionen vill ha 198 AUD och jag får sedan nyckeln till rum 7. Där inne ligger det tre personer och sover så jag tar av mig ryggsäcken och klättrar upp i våningssängen och försöker sova. Jag är inte trött, men jag måste sova för att komma in i dygnsrytmen.


Singapores Boeing 777 tar mig från Singapore till Perth

2 kommentarer:

  1. Skönt alla flygturer gått bra! Var du nervös inför "matkollen"? :-D Lugn o fin! Du skulle sagt till henne som kollade konstigt på dej att hon kunde åka till Sverige så skulle hon förstå... De som hade över -40 i måndags har nu + 6 idag! Sverige är fantastiskt.... ;-) Här hemma slaskar det med!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är så jävla typiskt att det blir varmt när jag åker bort :(

      Radera