onsdag 11 december 2013

Australienresan 2013-12-11

Perth, Australien
Jag har sovit till och från i natt, en sopbil hade vänligheten att komma och tömma sopkärlen utanför vandrarhemmet redan klockan 06:00 i morse. Jag kände mig rätt pigg så jag bestämde mig för att gå upp, jag måste ju ändå komma in i dygnsrytmen nu. Jag lämnar vandrarhemmet klockan 07:15 och går in mot centrum, det är nu som jag äntligen förstår att jag verkligen är i Australien. "Jag är i Australien" säger jag lite tyst för mig själv och ler. Efter centrum kommer jag ner till hamnen, här finns ett jättefint glastorn som heter The Bell Tower, jag använder mig av det när jag går omkring i stan. Jag har världens sämsta lokalsinne så jag måste hela tiden kolla var jag är, vilket är lite jobbigt.

Perth är en otroligt vacker stad, höga skyskrapor som ligger nere vid hamnen och precis intill skyskraporna ligger Kings Park & Botanic Garden. Den ligger helt overkligt uppe på ett stort men lågt berg precis intill skyskraporna. Det är en jättefin park och här finns massor av fåglar och fina blommor och den ska vara större än Central Park i New York. Klockan 10.30 går jag in på McDonalds som ligger mitt i centrum, jag tar en stor hamburgare med plusmeny och en glass. Det blir precis 100 kronor, vilket jag tycker var billigt. Sen går jag tillbaka till vandrarhemmet och skriver det här, då har jag gått i fyra timmar. Redan klockan åtta i morse var det över 20 plusgrader så jag tar det lite lugnt med solen idag.


Jag befinner mig i Perth, Australien


Här bor jag under min vistelse i Perth


The Bell Tower


Fin gångbro


Väldigt fina byggnader här i Perth

Typiskt december väder


Jag hittade en känguru

Julpyntat. Nu uppskattar till och med jag julen.

4 kommentarer:

  1. Något avundsjuk... Fick min julklapp igår...Faktura på dörrbyte! Jaha det var ju kul att betala precis före jul det som skedde i somras. Jo, jag har planerat in det men ändå känns det surt att betala precis vid jul! ;-) Tror du tar det lugnt med solen hela tiden... ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dörrbyte? Har KH tappat nycklarna till dörren i skogen? ;p Solen? Jag är röd :(

      Radera