torsdag 12 december 2013

Australienresan 2013-12-12

Perth, Australien
Vaknade 05:00 och försökte somna om, det gick inte alls. Fyrtiofem minuter senare klär jag på mig och går ner på stan. Solen är redan uppe, jag går omkring i t-shirt klockan 06:00 på morgonen och det är redan varmt. Idag blir det hett. Det är mer folk i rörelse vid den här tiden än jag trott. Folk som är på väg till jobbet varvas med folk som motionerar. Jag hittar en liten matbutik i ett hörn och handlar en frukost-macka, vatten och en cola. Jag sätter mig på en parkbänk och njuter av livet. Tänker tillbaka på det här året och på hur tufft det varit ekonomiskt. Vissa dagar har jag levt lika fattigt som en student för att ha råd med den här resan. Nu sitter jag här, i Perth, på en parkbänk klockan sex på morgonen och inser hur lycklig jag är. Australien är verkligen paradiset och jag känner lika stark för landet som 2011, här vill jag leva och här vill jag dö.

Klockan åtta ar jag tillbaka på vandrarhemmet igen, jag väntar på att killarna i mitt rum ska vakna så jag kan hämta lite saker i min resväska som är inlåst, jag vill inte störa dom i onödan. Jag blir kvar på vandrarhemmet en stund för att ladda mobilen och min mini-pc. Sen ger jag mig ut i 35 graders värme för att gå till Kings Park & Botanic Garden, jag vill fota Perths skyline. Jag känner i fötterna att asfalten är stekhet när jag går. Jag fotar skyskraporna, utsikten är bedårande och jag blir kvar en bra stund, sen går jag till DNA Tower som ligger en bit in i parken. Det är ett litet utsiktstorn som är 15 meter högt och har 101 trappsteg, utsikten över Perth är otrolig. Sen går jag hemmåt, jag har varit ute och gått i fyra-fem timmar när solen är som värst, det vill säga mellan klockan 11-14. Jag har smort in mig med solskyddkräm idag i alla fall.

Sen går jag till McDonalds för att kolla hur dyrt det är att äta ute i Australien, jo jag är hungrig också. Jag tar en Big Mac & Co med mellan-dricka och mellan-läsk, det blir 8.85 AUD och med dagens valuta kurs (6,36) så kostade det 56,286 kronor. Australiensiska dollarn står rekordlågt just nu, vilket jag är glad för. Nu när jag skrivit klart detta ska jag föra över bilder från mina mobiltelefoner och lägga upp här i bloggen. Sen ska jag ta en dusch och jag kommer nog somna ovaggad i kväll, jag är trött redan nu när klockan är 18:00.


Julgran


Julpynt


Tjusig reklam


Men va fan jag har semester


Fin färg


And who are you?


35 grader varmt ute, gissa vem som trivs. Så underbart!


Perth. Panorama-kort fotat med iPhone 5, klicka för att förstora


DNA Tower


Vackert


Världens bästa lastbil på andra sidan jorden

4 kommentarer:

  1. Tack för gatan bror!!!!!!!!!!!KRAM!!!!!!!!!!!!!!

    SvaraRadera
  2. :-D Sune, du vet var du ska bo om du flyttar till Australien! Härliga foton...Ser fram mot ALLA andra sen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det gör inte jag. Hatar att lägga upp foton på facebook

      Radera