tisdag 24 december 2013

Australienresan 2013-12-24

Alice Springs
Det är den 24 december och det är julafton, men inte här i Australien. Julafton firas den 25:e så jag får vänta en dag. Nåja, jag vaknar runt 07:30 av regnet som smattrar mot taket. Är inte smattrar en jäkla konstigt ord förresten? Det är tredje dygnet det regnar i staden som det aldrig annars regnar i, jag undrar om det kan bero på en viss svensk? Jag går till uteplatsen framför receptionen, Rens är vaken och väntar på sin buss till flygplatsen. Vi hinner prata en stund om vargar och önska varandra en god jul, sen tar vi adjö igen och han far iväg. Blev lite tråkigt utan honom måste jag erkänna, vi hade verkligen skitkul igår.

Jag sätter mig ner med min laptop och gör sånt som jag slarvat med, nämligen säkerhetskopiera dom allra viktigaste bilderna som jag har tagit under resan. Nu ligger dom i alla fall på ett USB-minne och nu känner jag mig lite tryggare, jag vet inte vad jag skulle göra om mina foton försvan. Regnet fortsätter att vräka ner, det ser dock ut som om det ljusnar och enligt killen i receptionen så ska det bli bättre i morgon.

Jag skulle vilja passa på att önska alla som läser den här skräpbloggen en riktigt god jul och ett gott nytt år. Jag vill också passa på att hälsa till mina syskon samt till Oskar, Matilda, Arvid, Emelie, Alva och till Rosa. Jag kommer dock inte fira någon jul då jag tycker att jul är något som är deprimerande. I morgon, den 25:e, är det julafton i Australien och då ska det vara något slags julfest på vandrarhemmet. Vi får väl se om jag ska dyka vara med, blir det fint väder kommer jag hyra en cykel och cykla runt i vackra Alice.

Klockan 10:45 slutar det att regna och jag hyr jag mig en cykel för ett dygn för svindyra 35 AUD (240 kr) och en halvtimme senare är det lunch på Hungry Jacks som är precis som vårt Burger King. Jag cyklar runt halva Alice i min jakt på road trains och jag hittar ett par stycken som jag inte sett tidigare och jag fotar stan så mycket jag kan. Det kommer ju dröja ett par år innan jag är här igen, men jag planerar att åka till Australien och till Alice redan 2015. Alice Springs är paradiset - på dagen. För på kvällar och nätter begås det väldigt mycket brott och att vara ute då är inte att rekomendera. Många turister har blivit rånade och våldtäkter förekommer, jag sätter mobillarmet på 18:00 och när den ringer är det hög tid att ta sig hem. Väldigt många brott begås av unga aboriginer och arbetslösheten är väldigt hög bland dessa - tyvärr.

Klockan är 19:00 nu och jag sitter vid uteplatsen för att uppdatera skräpbloggen med ytterligare ett inlägg, det är väldigt mycket folk här i kväll. Jag har dock mitt rum helt för mig själv i kväll också - tack och lov. Nu ska jag bara föra över bilder från min mobil så jag slänga upp dom här. Jag hoppas ni har haft en bra jul hittills och ätit god mat, för mig var det här en dag som alla andra - i paradiset.

Väggmålning


Väggmålning


Häftig väggmålning


Man kan aldrig få nog av road-trains


Här tillbringar jag flera timmar om dagen


Till A.S.


Vacker


Lite smutsig då


Mitt projekt "Hur dyrt är det här nere" fortsätter, idag är det bensinpriset.
En liter kostar 1,79 gånger 6,26 kronor = cirka 11 kronor per liter


Panoramafoto av Alice


Solnedgång i Alice

4 kommentarer:

  1. En julekram till dej från en slaskig hemstad!

    SvaraRadera
  2. Tack för blombilderna :) Tycker det är roligt att läsa om dina dagar där nere :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Var så god :) Va kul att du gillar att läsa om mina varma dagar här nere :) Krya på dig nu. KRAM

      Radera