onsdag 25 december 2013

Australienresan 2013-12-25

Alice Springs, Australien
Jag vaknar upp klockan 07:10 och gör mig i ordning, tjugo minuter senare när jag går ut så upptäcker jag att det inte regnar. Det var väl trevligt tänker jag, men det är kvavt och att gå är jobbigt då det knappt finns något syre i luften. Men det är inte det värsta, det verkar vara flugornas återkomst. Fyra miljoner flugor förföljer mig och dom är helt galna, dom flyger in i näsa, öron, ögon och mun och jag säger fy fan högt flera gånger. Skrev jag verkligen i bloggen att Alice Springs är paradiset igår? Efter att ha besökt Anzac Hill idag igen så betsämmer jag mig för att gå till den stora stenen vid flygplatsen som det står Alice Springs på.

Så jag går, går lite till och jag går ännu mer. Jag trodde verkligen att skylten stod närmare stan än vad den verkligen gör, men klockan 11:20 är jag så äntligen framme. Jag tar en hel del foton på den och sen vinkar jag till mig en taxi som tar mig tillbaka till stan igen för jag tänker verkligen inte gå tillbaka. Det visar sig att jag gått cirka 13 kilometer och det är ju verkligen ingenting att gnälla över, men det var jobbigt ska jag erkänna. Jag hoppar ur taxin och går mot vandrarhemmet, jag försöker ta ut pengar ur en av automaterna på stan. Men jag får inga pengar, det står kontakta din bank på skärmen, så jag går mot en bensinmack för att handla lite bröd och för att kolla om det går att betala med mitt kontokort.

Det fungerar inte här heller och paniken börjar komma smygandes. Va f-n gör jag om det är något fel på kortet? Visserligen har jag ytterligare ett bankkort kopplat till samma konto och ett kreditkort, men kreditkortet vill jag inte använda för hur kul är det att få en saftig räkning när man kommer hem? Jag går vidare och in på nästa bensinmack som har en uttagsautomat i butiken och här går det att ta ut pengar, men vilken mardröm jag hann uppleva innan det fungerade. På vandrarhemmet hyr jag en cykel och cyklar runt Alice Springs, men det finns verkligen ingenting att se eller göra då allt är stängt. Vilket jag förstod då det är julafton.

Jag cyklar några kilometer till macken norr om stan för att kolla om det finns något skoj där, det är dock lika dött där med och jag vänder om och cyklar hem igen. Klockan 17:20 är jag hemma och här är det fest. Folk har samlats för att fira jul och alla går omkring med tomteluva. Jag känner mig trött, men jag sätter mig ner och bloggar. Nu ska jag föra över bilder från mobilen och posta i bloggen, sen ska jag ta en dusch. Jag är så pass trött att jag skulle kunna somna när som helst fast klockan är halv sju.

För några dagar sedan när jag var ut till Uluru så berättade en av guiderna om en tragisk händelse som inträffade i närheten av Uluru den 18 augusti 1983. Lastbilschauffören Douglas Crabbe besöker en kväll en krog som hette Inland Motel Bar, det är mycket folk på krogen och Douglas blir kraftigt berusad. Han hamnar i slagsmål med personalen och blir utkastad från krogen som också bestod av ett motell. Han går cirka 500 meter till sin lastbil som står parkerat och åker iväg en bit för att koppla loss ett av dom två släp som ingår i road train. Han kör sedan tillbaka mot Inland Motel Bar och krashar rakt in i den krog som han tidigare besökt och blivit utvisad från.

Fyra människor dör direkt i krashen och en dör senare på sjukhuset i Alice Springs efter att läkarna försökt rädda hennes liv i över fem timmar. Douglas kliver ur lastbilen och lämnar motorn på tomgång, log mot dom som låg skadade och klev över dem och sprang. Nästa dag polisen honom 22 kilometer ute i bushen med hjälp av aboriginer, han får smeknamnet "Mack-Truck-Murderer" då hans lastbil var av märket Mack. Douglas dömdes till livstid och hela historien finns på Wikipedia och på Murderpedia. Jag måste säga att hela historien påverkade mig, så himla tragiskt och ytterligare ett bevis på vad alkohol och dårskap ställt till med.


Gamla loket "Ghan"


Blomma


Nästan hundra på att detta är kängurubajs


Storslagen natur som inte syns på fotot


Vägen till skylten är lång och rak
(Nej jag gick inte på spåret)


Häftig väggmålning


Vad nu, en konkurrent?


Detta är en bluff, det finns inga kängurur
(Bitter för att jag inte sett några)


Detta är en bokaffär, snygg dörr!
Det finns dock inga kängurur


Äntligen framme. Puh!


Många väggmålningar i Alice


Blomm-buske


Detta foto tog jag med min mobil ;)


Mack Truck Murderer
Foto: http://au.news.yahoo.com/thewest/latest/a/18507105/murderer-truckie-may-be-released

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar