torsdag 16 januari 2014

Australienresan 2014-01-16

Köpenhamn, Danmark
Klockan 05:45 landar vi på Köpenhams flygplats, det regnar och det ser kallt ut när regnet sakta rinner ner för dom stora rutorna på flygplatsen. Jag har funderat i timmar på hur sjutton jag ska få ett boardingcard till flyget hem. Jag går omkring och hittar på en dansk SAS-anställd som jag pratar engelska med, jag fattar verkligen ingenting av danska alls. Han pekar och förklarar på dansk-engelska, men jag hittar rätt och får till slut mitt boarding card.

Klockan 09:10 så lyfter SAS flygplan, ett x 737-800 från Köpenhamnsflygplats och jag är nu på väg mot ett land i vidrigt vinterskrud. Blä! Klockan 10:10 landar vi, mot min vilja och jag går ner för att hämta min resväska. Väskan dyker upp efter tio minuter och jag går sedan mot Sky City, jag köper tågbiljetter för 815 kronor. Tack så jädra mycket SJ! När jag fått ur biljetterna ur den långsamma maskinen så är det brådis, jag tar den 17 kilo tunga resväskan och åker ner dom två rulltrapporna ner mot perrongen. Tåget är något försenat och avgår 10:45 mot Gävle, där byter jag tåg och där slutar också den här Australienresan.

Jag måste tacka alla för att ni varit in och kikat på min resa, nu väntar ett år av besparingar - igen. Jag är helt inne på att plugga i Sydney och jag har en hel del att göra nu när jag kommer hem. I morgon fredag ska jag dra ner till Arbetsförmedlingen och prata med dom, sen ska jag ringa SCN och kolla med dom. Om elva månader är det semester, eller studier, i Australien. Tack!
Morbrors troll har läst bloggen också. Tack Alva!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar