fredag 22 januari 2016

Australienresan 2016-01-22

Alice Springs, NT, Australien
Jag vaknade klockan 06:30 idag och det var riktigt kallt på rummet när jag slog upp mina trötta ögon. Enligt väder-appen i min mobil skulle det vara 25 grader varmt med 89% luftfuktighet ute vid den här tiden. Det kan väl inte stämma tänkte jag när jag låste upp dörren och gick ut, nog stämde det allt. Det var som att gå in i en fuktig bastu, efter att ha gått ner en trappa och ut på gården så rann svetten. Jag valde ändå att åka inlines till truckstoppet. Här tar jag några foton på några road trains och efter att suttit och häckat här i över nio timmar hoppar jag på bussen när klockan är 16:18

Resan in till stan tar lite mer än tio minuter, i centrum hoppar jag av och äter en kebab. Efter att ha ätit upp så väljer jag att gå hem, det är inte långt hem från centrum men det är 38 grader varmt. Jag tycker att det är småjobbigt i värmen, det konstiga är att jag har cyklat omkring i Alice Springs i 43 graders värme utan problem. I morgon så ska jag och Christopher åka 40 mil norrut från Alice Springs och till ett ställe som heter Devil's Marbles, det är någon liten känd stenhög. Vi kommer lämna stan redan klockan 06:00 så det blir nog inte mycket lastbilar i morgon, om vi inte möter några då. Christopher har sagt att jag också ska köra eftersom det är så långt, jag vet inte riktigt vart jag har mitt internationella körkort. Jag måste leta i kväll.

Jag är medveten om att det kan bli för mycket lastbilar i bloggen, men det är egentligen därför jag är i Alice Springs, ja förutom att hälsa på min vän Christopher förstås. Väl hemma var det full med folk i det rum som jag bor i, tre killar hade flyttat in medan jag var borta. Det var en salig blandning på nationaliteterna. Dom var från England, Indien och Schweiz. Jag gick sedan ner och tvättade lite kläder igen, jag vill ju inte lukta svett när jag ska sitta i samma bil som Christopher i morgon. Under tiden som tvättmaskinen brottades med min skitiga tvätt så gick jag bort ett par hundra meter och till Stuart Highway. Döm om min förvåning när den Volvo som jag missade igår plötsligt dyker upp, jag hinner precis ta några kort innan den är borta igen.

Sen gick jag hem och tog reda på min tvätt som jag hängde på sängen, jag passade på att ta en dusch eftersom alla killar var ute på stan. Sen laddade jag batteriet till systemkameran och säkerhetskopierade en hel del foton från idag. Sen gick jag och la mig, kände mig lila trött som ett skosnöre.

- En av världens vackraste lastbilar

- Grönska i Alice

- Det åskade här

8 kommentarer:

  1. Tompa...det är din blogg, du vet att jag retas ang lastbilarna va? Du får lägga ut huuur många du vill :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha. Fast jag tycker det är bra att du säger till. Blir ju så enformigt med bara lastbilar :(
      Kram

      Radera
  2. Googlade devils marbles...ta för sjutton ingen sten med dig hem och titta på mer än dom två närmast vägen :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha. Jag tog ingen sten med mig hem och vi gick runt hela platsen :)

      Radera
  3. Går bra med svenskt körkort inga problem. Blev stannad flera gånger jag var där sist och det var inga som helst problem. Du kunde köpt läsk för pengarna du la på ditt internationella körkort! ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Läsk för pengarna låter toppen :)
      Tyvärr måste man ha internationellt körkort för att hyra bil i Alice Springs :(
      Tack för din kommentar :)

      Radera
  4. Jag vill se den där Volvon !!

    SvaraRadera