tisdag 23 oktober 2018

Snart släpps Red Dead Redemption 2

Jag började spela tv-spel runt 1986-87 och har på så vis plöjt igenom en herrans massa spel genom åren, i början tillhörde Nintendo min favorit när det kom till speltillverkare. Spel som Super Mario Bros, Legend of Zelda, Metroid och Kid Icarus gjorde att Nintendo länge var ohotad.

Men så kom Playstation och jag övergav Nintendo, deras spel höll inte längre måttet, kanske berodde det på att jag gillade mer vuxna spel. Speltillverkare som Konami, Capcom och Sony var plötsligt dom bästa på marknaden enligt mig. Men så släppte speltillverkaren Rockstar Games spelet Grand Theft Auto: Vice City år 2002 och inget blev någonsin sig mer likt igen, Rockstar Games fullkomligt krossade alla andra speltillverkare och har sedan dess varit min personliga favorit.

År 2010 överraskade speltillverkaren Rockstar Games en hel spelvärld med cowboy-spelet Red Dead Redemption, ett GTA-spel fast i vilda vestern-miljö och spelet är än i dag ett grymt äventyr som vann en massa priser. År 2013 släpptes Grand Theft Auto V som krossade alla försäljningsrekord världen över, det har idag sålt i 100 miljoner exemplar och bröderna Sam och Dan Houser, som grundade Rockstar Games, blev miljonärer.

Redan 2010, strax efter att deras cowboy-spel Red Dead Redemption haft release, satte man igång med att jobba på en uppföljare. Åtta år senare är man klar och nu på fredag släpps spelet som alla väntar på, en hel spelvärld håller andan. Själv har jag som jag alltid gör när Rockstar Games släpper spel, jag har tagit ledigt för att i tre dygn kunna mysa ner röven i soffan för att kunna leka cowboy igen.


- På fredag krossas försäljningsrekord - igen
- Foto: Rockstar Games

3 kommentarer:

  1. Är de då jag ska skriva till dig hela tiden o störa dig??? 😉

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha. Lycka till. Mobilen kommer vara off i tre dygn 😊

      Radera
    2. Meh! Blir ju nästan lite ledsen då ju... 😜😂

      Radera