lördag 8 december 2018

Min bästa vän

Året är 1989, jag och mina syskon hade fått ett nytt Nintendo-spel, spelet hette Ghost n Goblins. Det här spelet var skitsvårt och jag och mina syskon dog konstant i spelet, en dag hade mina yngsta syskon tagit med sig en klasskompis hem till oss och han påstod att han skulle kunna hjälpa oss med spelet.


Han hette Pontus och var elva år gammal, jag var sju år äldre och som cool artonåring sa jag till honom att ”det där spelet har du aldrig spelat tidigare - grabben!” det visade sig vara sant, han hade aldrig spelat det.


Det sa dock klick mellan oss och vi var oskiljaktiga, han blev min bästa vän och han var som en bror för mig.


Vi var båda galna i spel och vi träffades ofta för att spela, i början på 1990 rusade jag och Pontus ner till BP-macken för att hyra spelet Tiger Heli till NES. Jag minns med glädje när NES-spelet Knight Rider hade release den 27 juli 1990. Vi cyklade omkring i Falun som idioter på förmiddagen för att kolla om butikerna Lek & Hobby eller Mr. Video hade fått in spelet. Efter ett par timmars letande hade Mr. Video fått in det och vi köpte ett varsitt exemplar, utanför butiken slog vi oss ner utanför en port för att läsa bruksanvisningen.


När Pontus fortfarande bodde hemma bodde dom på Knoppen i Falun, Pontus och jag var ute och åkte skateboard fram till klockan fyra på morgonen.


Sen flyttade Pontus och hans familj till en villa utanför Falun. En dag stod deras gräsklippare ute på gräsmattan, gräset var så där grönt och inbjudande. Jag tog gräsklipparen och klippte fram ordet K*K i deras gräsmatta, när så Pontus styvfar kom hem så tog det hus i helvete.


År 2005 eller om det var 2006 hände det en grej som gjorde att vi skiljdes åt, vi slutade träffas helt och hållet.


I somras när jag gick på stan dök Pontus upp, vi pratade en stund och vi försonades, nu finns det ingenting som kan göra att vi skiljs åt. Jag älskar honom lika mycket idag som jag gjorde innan. I september nästa år åker jag, Pontus och hans härliga familj samt Pontus underbara mamma till Grekland i en vecka. Pontus jag älskar dig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar