måndag 14 januari 2019

Nya Zeeland-resan 2019-01-14

#nyazeeland ##auckland #christchurch #australien #sydney #alicesprings #melbourne

Christchurch, Nya Zeeland
Jag och mina tyska rumskamrater vaknar upp till ett regnigt Christchurch, jag packar ihop min resväska och tar hissen ner till receptionen där jag checkar ut. Utanför står en buss och väntar och vi åker iväg till Christchurch flygplats, på flygplatsen ringer jag till Snap som är den firma som jag har hyrt bilen av. Dom kommer och hämtar upp mig och vi åker ut till deras kontor, här får jag en grå Hyundai.

Jag knappar in staden Queenstown i GPS:en och åker söderut, när jag lämnar Christchurch bakom mig så slutar det regna. Efter att ha bränt en kvarts tank så svänger jag in på en mack och tankar fullt för att på så vis ta reda på vad bensinen kostar, jag räknar ut att en full tank går på 600 kronor. Det är lite läskigt att ge sig av och köra på vänster sida när man är själv, men efter ett tag så blir jag varm i kläderna.

Plötsligt kommer jag på att jag köpte ju Jas Joslands album i Christchurch, så jag lyssnar på skivan och den är riktigt bra, låten ”Ditched” blir snabbt en favorit och den står på repeat i timmar. Jag kommer alltid förknippa henne med min Nya Zeelands-resa. Jag passerar små samhällen som Geraldine, Fairlie och Burkes Pass. Utsikten från min lilla koreanska bil är otrolig, jag kan verkligen inte beskriva hur det ser ut för er. 

Tänk er Norges fjordar fast något vackrare och jag kommer på mig själv med att sitta och säga Oh my god hela tiden. Jag skulle ha behövt en sån där munsug som tandläkaren har för jag sitter med hakan i knät konstant, det är sjukt hur vackert det är här.

Lake Tekapo, Nya Zeeland
När jag inte trodde att det kunde bli vackrare så dyker Lake Tekapo upp och här får jag låta mina foton få berätta hur vackert det var här. Jag fortsätter min resa och nu passerar jag städerna Twitzel och Omarama, sen kör jag nere i ett bergspass som heter Lindis Pass och återigen hänförs jag av det jag ser, det är så mäktigt! I staden Cromwell tankar jag 22 liter för 275 kronor och åker vidare mot Frankton,

Queenstown, Nya Zeeland
klockan 19:15 svänger jag in på vandrarhemmet Bumbles Backpackers i Queenstown. Enligt bilens trippelmätare så har jag kört 478 kilometer idag, i morgon ska jag köra längre. Tack för att du besöker mig. 


- Grymt bra album



- Otroliga Nya Zeeland



- Sjukt vackert



- Sjukt vackra Lake Tekapo



- Min hyrbil vid Lake Tekapo



- Jag älskar Nya Zeeland



- Det svänger



- Man förälskar sig i Nya Zeeland enkelt



- Vackert



- Fint i Queenstown


- Fågel i Queenstown



- Båt i Queenstown



- Queenstown



- Här i Queenstown är jag nu

8 kommentarer:

  1. Ser härligt ut! Badat? 😁 Det är väl positivt att du kan stanna där det är vackert och inte har ett måste ställe att komma fram till! Boende löser sej!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Badat? Haha. Lustigkurre 😀
      Ja det löste sig idag också 😀

      Radera
  2. Meeen ba tjusigt det ser ut förstår du trivs kram❤❤🙂

    SvaraRadera
  3. Finner inte tillräckligt bra ord till alla dina bilder.
    Enastående vackert!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är svårt att ta in. Det är så overkligt här 😀

      Radera