fredag 8 februari 2019

Australien-resan 2019-02-08

Dubai, Förenade Arabemiraten
I en hastighet av 250 kilometer i timmen sätter piloten ner oss på Dubais flygplats och då är klockan 05:32 lokal tid. Den 14 timmar långa flygresan mellan Melbourne och Dubai gick förvånansvärt fort måste jag säga, vi lyfte från Melbourne klockan 22:42 och jag försökte hålla mig vaken under hela natten för att försöka slippa bli jetlaggad när jag kommer hem.

När det är kväll i Melbourne så är det morgon i Sverige och det ställer ju till det, det är tio timmars skillnad mellan Melbourne och Sverige. Jag lyckas i alla fall aldrig sova några långa stunder i den obekväma flygstolen så det var ganska enkelt att hålla sig vaken. Jag har sett två bra filmer på flyget, filmerna ”Unga Astrid” och ”Bohemian Rhapsody” kan jag verkligen rekommendera.

Dubais flygplats är gigantisk och jag måste åka tåg mellan den gate som jag klev av planet på och till den gate som planet till Sverige lyfter ifrån. Väl framme vid gate B1 får jag vänta i några timmar, sen får vi gå ut till en buss som kör oss ut till flygplanet. Från bussen ser jag hur gigantisk flygplatsen är och det tar en halvtimme att åka buss från gaten ut till flygplanet.

Bara ett stenkast från bussen ser jag också hur några av Emirates Airbus A380 som lyfter från flygplatsen, jag undrar hur många såna flygplanstyper som Emirates äger för det kryllar av dom. När vi kliver av bussen så får vi gå in längst bak på en Boeing 777-309, flight-numret är QF 8157. Vi lyfter från Dubais flygplats när klockan är 08:56 och den här flygningen är hälften så lång som den mellan Melbourne och Dubai, det tar knappt sju timmar upp till Arlanda.

Arlanda, Sverige
Efter att ha flugit i nästan 21 timmar så landar vi på Arlanda när klockan är 12:12 svensk tid, jag är tillbaka i den här förbannade årstiden som jag avskyr som pesten. Mitt i allt får jag ett meddealnde att min morbror Sören gått bort i natt, att vänta på sin resväska när man gråter var inte speciellt kul. Jag hittar på resväskan och knatar bort till Skycity för att köpa en tågbiljett. SJ skäms inte dugg så priset hamnar på 775 kronor och det är inget direkttåg heller utan jag måste byta i Gävle. Jag vill bara hem nu känner jag.

Tåget rullar ut från Arlanda och jag har hamnat i en tyst kupé, vilket jag är väldigt tacksam över. Vi rullar över lappmöglet i 180 km i timmen som snabbast och det tar en timme från Arlanda till Gävle. Hör får jag vänta i en halvtimme på nösta tåg och på eftermiddagen kommer jag hem till en fem veckor hög med post och reklam.

Jag är hemma igen efter en fem veckor lång semester på Nya Zeeland och Australien. Tack för att du besökt bloggen under resans gång, det är alltid roligt att skriva när jag reser och nästa resa sker redan i september då jag reser till Grekland. Tack för att du besöker mig. 


- Det tar 14 timmar mellan Melbourne och Dubai- Filmen om unga Astrid Lindgren. 4 av 5 vargar- Film som handlar om när ryssen kommer. 3 av 5 vargar- Frukosten innan vi landade i Dubai - Mot Stockholm- Två av alla A380 från Emirates- Förvånadsvärt bra. 3 av 5 vargar- Mycket böttre än väntat. 5 av 5 vargar- Lunch- Ettan var så bra, en här sämre. 2 av 5 vargar- Det tar sin lilla tid att flyga- Arlanda och flygplanet jag flög med från Dubai- Tillbaka i den bistra verkligheten

10 kommentarer:

 1. Så tragiskt att du fick ett sådant meddelande när du var på väg hem.
  Det känns nog lite nedstämt ändå när du nu lämnat alla upplevelser och
  allt fint du fotograferat-varit med om. Hoppas du genomlever det snörika
  landskap som mötte dig, framför allt-Välkommen hem igen Tomas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men du är väl för go du Erika. Tack snälla du 😊

   Radera
 2. Tack för allt du delat med dig av din resa.
  Det har varit så roligt och intressant att följa
  dig på denna långa resa du gjort, och allt du varit med om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är du som ska ha tack. Dina fina kommentarer värmer. Kul att du gillade min resblogg. Ska till Grekland i september så då blir det mer resor. Tack 😊😊😊

   Radera
  2. Varsågod och Tack själv. Det ska bli intressant
   att följa den resan också. Det är både intressant
   och givande när någon förmedlar det du gjort på
   din blogg under alla fem veckorna.Många blogga genereelt
   kan ofta var så enahanda så man blir bara trött av att
   fördjupa sig i dom, du däremot bjuder på dig själv, det
   ska du har stort Tack för. :)

   Radera
  3. Väldigt fina ord som värmer. Tack snälla du 😊💙

   Radera
 3. Svar
  1. Tack snälla Malin. Kul att du besöker bloggen 💙

   Radera
  2. Du är knäpp 😛
   Men det ör bra för då måste jag blogga varje dag 😂

   Radera