lördag 10 augusti 2019

Ett besök i Karlstad

Sambons mobillarm började gnälla redan klockan 06:30 idag, meningen var att vi skulle komma iväg tidigt till Karlstad. Nu blev det inte riktigt så, för vi lämnade Falun först vid 10-tiden. Först körde vi mot Borlänge och sedan Ludvika och vid Ludvika svängde vi av mot Karlstad, vi hade verkligen inte någon tur med vädret då det regnade kraftigt.

Väl framme i Karlstad så parkerade vi bilen i ett parkeringshus som heter Duvan, det första vi gjorde var att besöka klädbutiken New Yorker där sambon köpte en jacka till sin mamma. På Espresso House beställde vi något varmt att dricka och sen gick vi omkring i centrala Karlstad, vi besökte vi byggnaden där man tillverkar kaffet Löfbergs Lila.

Efter det så hämtade vi bilen och åkte ut mot Mariebergsskogen, här letade vi upp den vargstaty som jag suktat efter i flera år. Min vän Erik, som bor i Karlstad, postade nämligen en bild på vargstatyn på Facebook för några år sedan och som vargälskare har jag drömt om att få besöka den. Statyn, som är gjord av Lennart Sand, stod precis vid ingången till Mariebergsskogen och efter att ha fotat den for vi hem - i det kraftiga regnet. Tack för att du besöker tomasvarg.se


- Ett jäkla regnande



- Karlstad



- Karlstad



- Fint elskåp



- Häftig dragspelsbuss



- Karlstad



- Gorilla



- Karlstads tågstation



- Fint i Karlstad



- Karlstad



- Staty



- En kran som lyfter huset ;)



- Båt och Löfbergs Lila i bakgrunden



- En häst



- Vi pussades under denna



- Mariebergsskogen



- Herr Varg och vargstatyn av Lennart Sand



- Vi döpte denna staty till ”Rudolf”



- Dans



- Samma konstnär som målat i Edsbyn. Denna finns i Filipsstad [ LÄNK ]

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar