lördag 13 januari 2024

Nya Zeeland-resan 2024-01-13

Auckland, Nya Zeeland
Mobillarmet väcker mig klockan fyra på morgonen, jag tar en dusch, packar resväskan som, av en jävla anledning, är svårare att få igen än den var i Sverige. Jag tar en hiss ner till receptionen och checkar ut. Temperaturen vid den här tiden är 15 grader varmt och det känns så jävla skönt att bara behöva ett par jeans och en t-shirt, jag vill aldrig mer behöva uppleva snö och kyla. Hatar skiten!


Jag har bokat en shuttlebuss från företaget Supershuttle och den hämtar upp mig 04:40 vid Sky Tower, som är det där höga tornet som ledsagar mig hem varje gång jag känner att jag gått vilse. Alla större städer borde ha en sånt torn, min lokalkännedom är fruktansvärt usel.

Shuttlebussen plockar upp fler människor efter vägen och det tar nästan en timme ut till Aucklands flygplats. Här checkar jag in min resväska och jag måste vänta fyra timmar innan planet lyfter, jag hittar på lite wi-fi så jag kan surfa. Vill man följa mig på flightradar24.com så är NZ531 mitt flightnummer, det är en Airbus A320D

Christchurch, Nya Zeeland
Det tar lite mer än en timme att flyga mellan Auckland och Christchurch, jag letar rätt på resväskan och går bort till Avis för att hämta min hyrbil som jag ska ha i sex dygn. Jag ska nämligen åka runt hela Sydön och det ser jag fram emot. Det gjorde jag inte 2019, då var jag så jävla nervös. Att hämta ut hyrbilen visade sig inte vara så lätt, jag hade bokat en GPS också. Snubben bakom disken berättade att man fasat ut GPS:erna, jävligt märkligt då jag hade bokat en GPS. 

Jag får till slut en bil, ett jävla Renault-helvete, jag avskyr bilar från Frankrike. Jag knappar in adressen till det hotell jag bokat och väl framme får jag ett skapligt rum med slött wi-fi, hotellet på Auckland hade 5G wifi - surt sa Vargen.

Jag passar på att boka boende för i morgon, jag ska försöka hinna ner till staden Dunedin. Det ska bli så jäkla skoj att åka runt i bil helt ensam och kolla in Sydön igen. Sen ringer jag till Leanne som jag lärde känna här i Christchurch år 2019, vi bestämmer oss för att äta middag tillsammans med hennes man. Det blev en väldigt trevlig kväll med trevligt sällskap och god mat. Tack för att du besöker tomasvarg.se



- Sky Tower, Auckland



- Aucklands flygplats en tidig lördagsmorgon i januari



- Air New Zealand Airbus tar mig till Christchurch



- Jag flyger ner till Christchurch



- Christchurchs flygplats



- Franskt skit-helvete



- Middag med Leanne och hennes man

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar