söndag 30 december 2012

USA resan 2012-12-30

Klockan är 08.45 när jag kliver upp i mitt varma rum, jag tar en dusch och sen går jag ner och lämnar väskorna i bilen. Sen sätter vi oss ner och bokar boende till Miami, vi kommer att tillbringa en hel vecka i Miami och det ska bli så skönt. Tyvärr blev det fruktansvärt dyrt och det på grund av att det är nyår. Det slutar på hela 1662 dollar (11135 kronor) för sju nätter, det blir 554 dollar (3712 kronor) per skalle för sju nätter och 79 dollar (530 kronor) natten.

Klockan är 10.50 när vi lämnar hotellet och staden Natchitoches, Louisiana och klockan 13.45 tar vi en snabblunch på McDonalds. Den här snabbmaten börjar stå mig upp i halsen nu, det är nästan så man vill ha havregrynsgröt. När klockan slår 14.20 så kommer vi fram till New Orlenas, eller passerar är ett bättre ord. För vi uppfattar inte var staden ligger så det var bara att köra vidare, mest för att vi har lite ont om tid.

Det är dags för ett till stopp när klockan slår 15.30, tanken visar halv så vi fyller på för 20$ (134 kronor) och får full tank. Ganska billig bensin här nere måste jag säga. På radion korar en radiostation i Louisiana 2012 års bästa låtar, etta blir The Wanted's grymma låt "I'm Glad You Came" och visst är den bra?

Klockan slår 16.00 när vi lämnar Louisiana bakom oss och vi når nu Mississippi, vi lämnar Mississippi klockan 17.05 och hamnar i delstaten Alabama. Sweet Home Alabama! (Förlåt, kunde inte låta bli.) I en timme får vi befinna oss i Alabama för sen är det dags att rulla in i delstaten Florida, som är den här bilens sista delstat. Mustangen skall tillbaka till Miami's flygplats.

Klockan 18.15 är det dags att fylla upp den halvtomma tanken igen, denna gång på en Shellmack någonstans i Florida. Gubben bakom disken är jättetrevlig, jag blir kvar och pratar, han talar om att det är över 20 grader (celsius) varmt nere i Miami nu. Jag frågar hur sjutton han viste hur många grader C det var. Han berättar att hemma så har han en termometer som visar både visar F och C. Sen berättar han att han låg i krig runt 1970 och jag frågar om han var med i Vietnamnkriget, men det var han inte. Vi säger adjö och jag har ytterligare en gång fått en pratstund med en supertrevlig människa. Fruktansvärt trevliga människor här nere måste jag säga (skriva)

Vi tar middag på McDonalds (igen) när klockan är 20.30, restaurangen ligger i Cottondale, Florida. Jag tar en wrap och en glass, med en liten Cola light. Japp, man har börjat hinka lightläsker igen. Inte bra alls. I staden Marianna, Florida hittar Sofia en massa motell efter vägen, vi åker runt och letar efter det billigate och efter att varit in och frågat på 5 ställen så prutar jag ner priset till 72 dollar (483 kronor) per rum och det är alltså på ett Super 8 motell vi sover på i natt. Vi har passerat några skyltar längs vägen med en grymt bra slogan på, det står: "Get sober or get pulled over" Bra rim och tänkvärt är det.




Stor skylt med bensin och dieselpriset


Grönt är skönt



Grymt läcker! Men australiensarna har så
mycket fräckare och längre kombinationer



Stilig



Fin färg, och big!



Blå och grann



Tunnelseende



Japp, vi prepay'ar



Vacker



Det blev ingen tvätt i Dallas, alla byhålor
vi har besökt så har alla tvättar varit
"Out of Order" Sen en konstig sak som jag
upptäckt, inte en enda bensinmack har en
biltvätt. Mycket märkligt



Här sover jag i natt.
Klockan är snart 01.00 här och det är nyårsafton nu,
ska bara sova först. Vi sitter nog i bilen under svenskt nyår.
Den amerikanska är vi förhoppningsvis på en restaurang och skålar
in det nya året. Hoppas 2013 blir bättre än 2012.
Gott nytt år på er!



Marianna, Florida
Vi har nu kommit så här långt, vi har cirka åtta timmar
kvar till Miami och östkusten. Vi flyger från Miami till
New York den 7 januari.

6 kommentarer:

  1. Ojs hittade du en bil i "min" färg! Å nu ska du inte gnälla på mej o otvättad bil! ;-) (det gjorde bildoktorn med, men VÄGRAR stå i som nr 4 i tvättkön!)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jasså KH gillar den färgen?
      Nu är bilen tvättad. Är din det??? :)

      Radera
  2. Skönt att ni ska vara stilla en stund :) och jag tyckte inte det var dyrt för 7 nätter! Men... Det beror ju på vad man jämför med :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det ska bli så himla skönt! Det var så tråkigt mellan Las Vegas fram till Miami. God fortsättning :)

      Radera
  3. Jag drömde om er inatt Tompa. Ni hade tagit med er bilen på flyget för att kunna åka hem från Arlanda till Falun. Väl framme i Falun hade du världens ångest över att du fortfarande inte tvättat bilen. Själv tyckte jag det verkade otroligt onödigt att flyga över bilen till Sverige bara för att köra till Falun och sen flyga tillbaka den ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahahahahahaha! Det var det roligaste jag läst på länge :)

      Radera