måndag 31 december 2012

USA resan 2012-12-31

Hoppar upp ur sängen vid 07.20, tar en dusch och sen knackar det på dörren. En av tjejerna är sjuk så vi tar och åker till en vårdcentral och dit kommer vi kl 8.15. Det kommer att ta en stund för tjejerna så jag letar efter en biltvätt, jag hittar en bara runt knuten så jag tar och tvättar älsklingen vid 08.35. Äntligen fick jag tid att tvätta bilen, en stor sten har lämnat mina axlar, det finns inget värre än att åka omkring i en skitig bil.

Ungefär samtidigt som jag är klar med tvätten så är tjejerna klara och vi åker tillbaka till hotellet för att checka ut när klockan är 09.40. Lunch på Burger King tar vi trettiofem minuter senare och vi är nu på väg söderut till Miami. Ju närmare vi kommer Miami, ju varmare blir det och jag njuter verkligen. Klockan 14.20 stannar vi till för en lunch och termometern visar 24 plusgrader och när jag öppnar bildörren så slår den underbara värmen emot mig.

Klockan är 15.35 när vi når den första vägtullen av fem som vi passerar på väg till Miami. När klockan slår 17.00 så är klockan 24.00 i Sverige och det är således ett nytt år. Vi passerar en ny tidzon någonstans efter vägen ner till Miami och vi är nu så nära Sverige man kan komma i USA, vi ligger nu bara sex timmar efter Sverige.

Vi kommer fram till Miami när klockan är 20.50, vi hittar vårt allt för dyra hotell och sen går jag och Sofia ner till hamnen som ligger ett stenkasst från hotellet Holidays Inn som det heter. Nere i hamnen kryllar det av människor, så här mycket folk såg jag i somras när Madonna uppträdde i Göteborg. Alla tycks vänta på något, jag misstänker att det kommer bli fyrverkerier och jag hade rätt. Jädrar vad imponerande fyrverkerier vi upplever vid tolvslaget, krutröken ligger tät över hustaken, rena dimman.

Staden Miami tar mig med storm, det är 25-30 grader varmt trots att det är vinter och jag trivs jättebra här, så bra att hit skulle jag flytta om jag hade chansen. Jag vill verkligen inte hem till kyla och elende, jag vill stanna. Ska nog slänga passet och köpa en kartong att sova i.
Vårdecentral, spritbutik, mataffär
och en medecin drive-in. Va praktiskt!Jäkla lortgris (häst) Jag måste hitta en
biltvätt innan jag får panikångest!Men det var ju på tiden! 15 dollar fattigare,
men både samvete och bil renareSe så glad hon blir! Hon blev tvättad här nere Sara N,
men jag tar med henne hem i alla fall ;)Se vad hon glänser i solenSe där, bilen är av 2013 års modellDet sitter en 3,7 liters V6:a under huvenTanken rymmer 16,0 gallons (60,6 liter)Handlar liteHär inne var det kundvagnsparkeringStiligWelcome to Miami!En veckas solsemester!Sista stoppet på vår road trip, vi flyger till New York om sju dagar.
Bilen ska tillbaka snart och jag är helt förkrossad, vi skulle ha
gift oss i Las Vegas. Nu är det försent. God damn it!

4 kommentarer: