söndag 25 januari 2015

USA-resan 2015-01-24

Van Horn, Texas
Idag vaknar vi upp till ett par minusgrader när klockan är 07:00 och i vanlig ordning börjar vi packa ihop resväskorna för att sedan last in dom i bilens baklucka. Vi hoppar in i bilen och vi rullar sakta men säkert ut från Motel 6s parkering när klockan är 08:45. Vår hyrbil har nu gått 4259 mil. När klockan är 10:00 beställer vi en varsin smörgås på Subway och när vi går ut och sätter oss i bilen med våra smörgåsar upptäcker Kim att innerbelysningen inte slocknar.

Älsklingen är sjuk
Hur mycket vi än trycker på knapparna slocknar inte lamporna som vid det här laget är riktigt heta dessutom. Jag som är inkompetent när det gäller bilar funderar på vad det kan vara för fel, jag kommer fram till att bilen måste tro att en dörr eller att bakluckan inte är riktigt stängd. Vi öppnar och stänger dörrarna igen utan resultat och jag går ut för att kolla bakluckans kontakter men inget hjälper, dom förbannade lamporna lyser konstant. Jag testar att stänga av bilen och gå ut och låsa den och låsa upp den men ingenting händer.

Alamo
Då ger jag upp och knappar in närmsta Alamo-biluthyrare i vår GPS eftersom bilen är hyrd hos Alamo. Det ligger ett Alamo-kontor 10 mil bort i samma riktning som vi ska köra åt, nämligen Dallas. Innan vi åker så tankar vi för 150 kronor och för dom pengarna får vi 30 liter, vilket är fem kronor litern. Det är skönt att bensinen i alla fall är billig när dollarn står i 8,33 kronor som den gjorde idag. När klockan är 12:15 är vi framme vid Alamo-kontoret som ligger vid en flygplats någonstans mellan Van Horn och Dallas.

Framme vid Alamo
Vi knatar fram till disken och pratar med en kvinna om vårt problem. Hon frågar vad vi har för typ av bil och när jag svarar Mustang så säger hon att dom inte har några såna bilar, hon menade att om vi ville byta till en annan bil så skulle det inte bli en Mustang. Hon går iväg och pratar med någon inne på det kontor som ligger bakom disken. Ut kommer det en glad man som frågar var bilen står och vi går ut på flygplatsens långtidsparkering där vi parkerat Mustangen - som står med innerbelysningen påslagen.

Får hjälp
Han förklarar att det lilla hjulet som sitter vid ljusreglaget är en dimmer för belysningen till instrumenpanelen och att om det står lite fel så stängs inte innerbelysningen av. Jag visste att det hjulet var en dimmer för belysningen till instrumentpanelen och jag har säkert kommit åt hjulet när jag slagit på eller av halvljuset på bilen, men jag trodde knte först på vad han sa. Han hoppar in i bilen och vrider ner hjulet ett hack och vipps så slocknar innerbelysningen. Jag tackar killen för hjälpen samtidigt som jag kände mig så dum. Kim och jag fortsätter vår resa mot Dallas och jag känner mig otroligt lättad och glad över att vi fick ett sådant bra och trevligt motfagande.

Starbucks
Klockan 12:50 stannar vi till på Starbucks i staden Midland för att ta en fika och för att använda deras wi-fi. Vi surfar runt på
hotels.com för att boka ett hotell och vi hittar ett i Arlington i Dallas som heter Baymont Arlington-Six Flags. Vi kör vidare men jag känner mig så jäkla trött, jag tror jag sov dåligt i natt. Det gick tunga godståg precis utanför det motell vi bodde på inatt och det är ju inget trevlig sällskap när man vill sova. Klockan 14::0 orkar jag knappt hålla ögonen öppna så jag kör bort och ställer mig vid en bensinmack för stt sova en stund, Kim däremot har sovit som en stock i natt trots tågen och är hur pigg som helst.

Somnar
Jag somnar på en gång och jag sover i tjugo minuter, jag vaknar betydligt piggare och vi fortsätter vår resa mot hotellet. Klockan 16:40 passerar vi Cisco och klockan 17:00 tankar vi på en Shellmack efter vägen. Vi tankar för 166 kronor som ger oss 37 liter vilket blir 4,48 kronor litern. Klockan 18:00 käkar vi middag på McDonalds, vi kör vidare och när klockan är 18:55 rullar vi in i Arlington. När klockan är 19:05 är vi framme vid hotellet Baymont Arlington-Six Flag.

Framme vid hotellet
Mätarställningen visar 4342 mil och idag har vi kört totalt 83 mil, det går fort när man får köra i 130 kilometer per timme. Det blev föresten ingen tvätt av Mustangen i morse då det var minusgrader ute, men i morgon kommer jag leta efter en biltvätt om det så är det sista jag ska göra. Jag ska skämma bort lortgrisen i morgon. Tack för att du läser...

- Här bodde vi mellan den 23 och 24 januari...

- Någon växt...

- Tur det.. 

- Ett skepp kommer lastat - med truckar...

- Massor av vindkraftverk...

- Älsklingen frisk igen...

- Den där rumpan alltså...

- Vårt rum på Baymont Arlington-Six Flag...

- En helt vanligt trapphus i Dallas, USA...

4 kommentarer:

  1. Tips på vad ni kan göra i Dallas:

    Gå på Rodeo (oklart om det är säsong nu dock)
    Gå på guidat tur på AT&T Stadium
    Gå till sixth floor museum därifrån John F Kennedy sköts.
    South Fork Ranch
    Gå på någon av alla shopping malls
    Åk till Allen Outlets
    Six Flags over Texas
    Stockyards i Fort Worth
    Och så vidare. Finns mycket att se och göra i Dallas :) Såg att du vart i Dallas innan och kört "fel" och ja det kanske är lätt hänt att man hamnar på sydöstra sidan av Dallas där det är "slum" :) Men det finns fler trygga och lugna ställen än ruffiga och otrygga i DFW faktiskt så. Nackdelen är att det är ganska stort bara.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Martin och tack för dina fantastiska tips :)
      Vi hade planerat South Fork idag och Outlets :)
      Sist jag var här så körde vi ordentligt fel. Snacka om slkumkvarter. USCH :(
      Vi är på ett betydligt bättre ställe idag :)
      Tack för att du läser och kommenterar :)

      Radera
    2. Huvuddelen av DFW (Dallas - Fort Worth) består typ av ganska lyxiga suburbs som i Plano, Arlington, Irving o så. Enormt stora villakvarter som sträcker sig flera mil i stort sätt. Jag bodde själv i Plano i detta huset. http://i.imgur.com/0wTx5nw.jpg ligger på Nighthawk Drive 2512. "Huvudleden som går utanför är Legacy Drive. Det är inte så långt från South Fork faktiskt! Kanske 15-25 min med bil.

      Radera
    3. Coolt att du bodde så nära South Fork. Huset på den bild du skicka va väldigt fint :)

      Radera