tisdag 8 januari 2019

Nya Zeeland-resan 2019-01-08

#nyazeeland #auckland #christchurch #australien #sydney #alicesprings #melbourne

Dubai, Förenade Arabemiraten
Klockan 03:20 svensk tid landar vi i Dubai som ligger tre timmar före Sverige, en buss hämtar upp oss och vi åker omkring ett bra tag på den gigantiska flygplatsen. På bussen börjar jag snacka med ett äldre par från Skellefteå, dom är otroligt trevliga och dom berättade att dom skulle vidare till Bali. Utanför bussfönstret börjar det ljusna och vi passerar en hel del Airbus A380 som står parkerade på rad, jag har aldrig sett så många A380 tidigare och det är faktiskt en A380-800 som ska ta mig från Dubai till Auckland.

Efter att ha gått igenom en säkerhetskontroll så köper jag mer vatten, jag blev torr i halsen trots att jag köpte vatten innan flygresan. Sen letar jag reda på gate A17 och slår mig ner och väntar på mitt plan ska avgå 10:05 lokaltid. Det är den här flygresan har hängt som ett stort mörkt moln ovanför mitt huvud ända sedan jag bokade resan, jag ska flyga i sexton timmar och det tar udden av resglädjen. Jag har aldrig tidigare flugit så länge utan mellanlandning, det här direktflyget ligger faktiskt på plats fyra av världens längsta flyglinjer.

Förutom mitt gnäll på den där långa flygresan så känner jag mig väldigt glad och att resa ensam till andra sidan jorden är underbart, även om jag har haft bra och roliga resesällskap genom åren så är det häftigare att resa själv. Man växer lite som människa, hemma blir jag för bekväm och jag känner att det var på tok för länge sedan som jag reste ensam.

Klockan 10:30 lokal tid lyfter vi från Dubais flygplats som, enligt wikipedia, ska vara världens största flygplats räknat på antalet internationella passagerare som passerar här. Det ör 14 200 kilometer mellan Dubai och Auckland och det här innebär att det hinner bli onsdag innan jag kommer fram på Nordön på Nya Zeeland. Tack för att du besöker mig. 


- Flygplansmat mellan Arlanda och Dubai- Det fem år gamla flygplanet som tog mig till Dubai- Flight EK448 mot Auckland tar sexton timmar - blä!- Flygbolaget Emirates superjumbo (Airbus A380) står och väntar på mig

2 kommentarer: